De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zionistische repressie in Frankrijk: vakbondsleider veroordeeld wegens “goedpraten” van het terrorisme

Zionistische repressie in Frankrijk: vakbondsleider veroordeeld wegens “goedpraten” van het terrorisme

zaterdag 20 april 2024 07:40
Spread the love

De secretaris-generaal van de Franse vakbond CGT-Nord, Jean-Paul Delescaut werd op 18 april door het gerechtshof van Rijsel veroordeeld wegens “apologie du terrorisme”, goedpraten van terrorisme. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van een jaar wegens dit zinnetje in een publicatie over Israël en de Palestijnen:  “De verschrikkingen van de illegale bezetting hebben zich opgestapeld. Sinds zaterdag [7oktober] krijgen ze de reacties die ze hebben uitgelokt.” De Franse justitie is een machtsinstrument in de handen van het establishment, met president Macron als kopstuk, dat een pathologische liefdesrelatie met Israël heeft en koestert, gevoed en gesteund door de zionistische vleugel van het Franse Jodendom.

Het geciteerde zinnetje waarop de veroordeling zich toespitst is geen goedpraten, maar verklaren. Het ligt voor de hand dat je bij de wreedaardige actie van Hamas van 7 oktober de vraag stelt: hoe is het zover kunnen komen? Maar een poging om het gebeurde te begrijpen wordt meteen gezien als een goedkeuring, ook door de Franse justitie. Het zionisme heeft natuurlijk meteen een antwoord klaar op die vraag: dat komt door de intrinsieke slechtheid van de Palestijnen, in het bijzonder van Hamas.

 

Het artikel waarin de gewraakte uitspraak voorkomt, draagt als titel: “Het einde van de bezetting is de voorwaarde voor vrede in Palestina” en wil de steun van de leden van de CGT in Noord-Frankrijk bekomen voor “het Palestijnse volk dat strijdt tegen de koloniale staat Israël” en beschrijft Palestina als al 75 jaar overheerst door “een fascistische regering die een ongecomplexeerd racisme etaleert” en die “een politiek van apartheidsconcentratie voert en het Palestijnse volk berooft van zijn grondrechten”.

Oproepen tot of goedkeuren van terrorisme is dit niet. Maar het Franse zionistische Jodendom verdedigt actief en agressief het beleid van Israël en probeert critici onderuit te halen. Het proces tegen de CGT-kopman kwam er niet alleen door een klacht van de prefect van de regio, maar ook door een van de 41 klachten die door de Association Jeunesse Française Juive werden neergelegd bij het Nationale Parket voor Antiterrorisme PNAT.

De juridische basis is deze wettekst: “Het feit van rechtstreeks terroristische daden uit te lokken of in het publiek deze daden te verdedigen wordt bestraft met vijf jaar gevangenis en 75.000 euro boete. De straffen worden opgevoerd tot zeven jaar gevangenis en 100.000 euro boete als de feiten bedreven worden met gebruik van een online communicatiedienst.”

Een petitie tot steun van Jean-Paul Delescaut was op 18 april door ruim 13.000 personen ondertekend, waaronder Jean-Luc Mélenchon, François Ruffin, Fabien Roussel… Mélenchon had op 20 oktober al verklaard: “Verantwoordelijken van de CGT om zes uur ‘s morgens gearresteerd!!! ‘Apologie van het terrorisme’, wie kan dat geloven? De apologie van het terrorisme is de onvoorwaardelijke steun van de regering aan de oorlogsmisdaden in Gaza. Met verboden en criminaliseringen en staatsgeweld van alle soorten maken Borne en Darmanin van Frankrijk een soort autoritair regime van een nieuw type.”

Brede zionistische actie tegen personen, partijen en organisaties

Mélenchon is zelf ook al beschuldigd van “goedpraten van het terrorisme”, net als o.a. Danièle Obono, zoals hij van de partij LFI, La France Insoumise. En vele anderen. De juridische zionistische actie mikt ook op partijen en organisaties. Geviseerd zijn de NPA, Révolution Permanente, de Parti des indigènes de la République, het collectief Palestine vaincra, Perspectives musulmanes, le Média musulman…

Achter de juridische strijd staat op de eerste plaats een op 7 oktober opgerichte vereniging die zegt tegen het antisemitisme en het negationisme te strijden en de Franse staatsburgers van joodse confessie te willen verdedigen. Ze telt zo’n 150 leden, en wordt geholpen en gesteund door een vijftigtal advocaten.

Uit de beschuldigingen en de ondervragingen blijkt hoe Franse antizionisten op hun woorden moeten passen: spreken over Hamas als een verzetsorganisatie (en niet als een terreurgroep) is hachelijk (al berust dat op een verwarring tussen doel en middelen), en ook de strijd van Hamas een oorlog noemen (en niet een terroristische daad)…

Bron: Olivia Dufour in Actu Juridique op 18/4/2024

https://www.actu-juridique.fr/ntic-medias-presse/flash-le-secretaire-general-de-la-cgt-du-nord-condamne-pour-apologie-du-terrorisme/?utm_campaign=Newsletter%20Actu-Juridique%20du%2019%2F04%2F2024&utm_medium=email&utm_source=mailjet

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!