De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Zet het op een lopen in Molenbeek!

Zet het op een lopen in Molenbeek!

dinsdag 31 augustus 2010 13:12
Spread the love

Niet weglopen, meelopen!

Molenbeek is een kleurrijke smeltkroes van culturen, een wirwar van straatjes, in volkse wijken waar met weinig geld toch veel wordt gerealiseerd. Molenbeek is één van de armste gemeenten in België en zowat de dichtst bevolkte van Europa. En al duiken er wel eens spanningen of problemen op, toch is het géén ‘no-go’-zone. Integendeel, loop niet weg maar loop mee!

Op zaterdag 11 september staat de jaarlijkse Leopold II-jogging op het programma, een organisatie van integratiecentrum Foyer. Het is een gezellige stratenloop voor kinderen en volwassenen, met behalve de sportieve uitdaging ook heel wat kleurrijke randanimatie. Voor buurtbewoners maar ook voor mensen uit Brussel, Halle, Vilvoorde en veel verder. Blank of met wat meer kleur, getrainde Keniaan of recreatieve ééndagsloper, dames met sexy topje of met hoofddoek, bankbedienden of mensen zonder papieren: ze zetten het op een lopen, sàmen.

Kom meelopen en laat zien dat Molenbeek ook jou niet onverschillig laat. Wat extra beweging kan overigens nooit kwaad: de conditie vaart er wel bij. En je kan zelf kiezen welke afstand jouw benen voorgeschoteld krijgen: 1km (kinderen), 3km, 6km of 9km.

Politietussenkomsten in Molenbeek? Jawel, maar niet met de wapenstok. Wel met de glimlach: de lokale politie zorgt samen met vele seingevers traditioneel voor veilig loopverkeer.

Voor meer info en inschrijvingen: surf naar de website van de Leopold II-jogging. 11 september, 14u: noteer in je agenda en rodeer de loopschoenen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!