De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Westerse media focussen zich blind op vrouwmishandeling in India

Westerse media focussen zich blind op vrouwmishandeling in India

zondag 23 juli 2023 19:45
Spread the love

Westerse media focussen zich blind op vrouwmishandeling in India, toch zit het verhaal heel anders in elkaar. Dit is juist omdat vrouwenmishandeling het gevoeligste is en onmiddellijk verboden moet worden. In India vaak de wereld klaar staat voor een verkrachting, terwijl dit vaak het gevolg is van stammentwist.

Twee vrouwen moeten in Manipur naakt door een veld lopen en werden dan door een bende mannen verkracht. Deze beelden werden opgenomen en de wereld in gestuurd. Het was toen noch begin mei. Het heeft twee weken geduurd voor de onlusten stopten en tussen de twee bevolkinggroepen, maar in de regio is het twee maanden later nog steeds gevaarlijk er kwamen al zestigduizen mensen om en na de eerste dag honderdtwintig.

Het ziet ernaar uit dat de twee clannen bestaan uit Christenen en de Hindu’s. Sinds mei zijn al maanden onregelheden aan de gang deze zijn te zien op verschillende bronnen. Het Hinduïsme wil een land gebaseerd op haar geloof en ze zijn ook de grootste. Kleinste minderheden moeten ook wijken zoals de christelijke kuki in Manipur.

Dit speelt zicht eigenlijk over heel India af, maar wordt dit niet zo benoemd. Het aandeel van christenen en bouddhisten is dan ook gedaald in India, toch gaat de Westerse wereld diep in zee met India omdat het een loper is in de toekomstische oorlog met China.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!