De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Week van de Mobiliteit 2012

Week van de Mobiliteit 2012

maandag 3 september 2012 14:47
Spread the love

Op stap zonder auto: een hele verademing

Van 16 tot en met 22 september is heel Europa in de ban van duurzame mobiliteit. Ook in Vlaanderen wordt er volop campagne gevoerd tijdens de Week van de Mobiliteit. Meer dan 800 initiatieven sporen ons aan om de auto aan de kant te laten. Om een dagje thuis te werken of met collega’s te carpoolen op Car Free Day bijvoorbeeld. Om samen met je kinderen naar school te fietsen tijdens Strapdag. Alles te ontdekken over  autodelen op het tweede Autodeelsalon. Of om al wandelend te genieten van autoloze straten en pleinen tijdens Autovrije Zondag. Dan pas zie je dat autoluwe straten een buurt veel aangenamer maken.

Verdient jouw buurt nog een plekje groen? Hebben fietsers en voetgangers er nood aan meer ruimte?  Doe dan mee met ‘8m²’, een actie waarbij een parkeerplaats wordt omgetoverd tot een plekje op mensenmaat.

Laat je vervoeren aan een zacht prijsje

Om nog meer mensen te overtuigen de auto aan de kant te laten, pakken De Lijn en de NMBS uit met tickets aan gunstprijzen. Mobility Deal is de naam van het voordelige NMBS-biljet. Een heel week lang betaal je dan maximaal 9,90 euro voor een heen- en terugreis op dezelfde dag. Je kiest zelf je vertrek- en eindbestemming. Op 16 september, tijdens de Autovrije Zondag, geeft De Lijn opnieuw een dagpas aan halve prijs uit. Voor 2,50 euro kan je de hele dag gebruik maken van alle bussen en trams van De Lijn.

Alle informatie over de campagne is te vinden op www.weekvandemobiliteit.be.

take down
the paywall
steun ons nu!