De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wat is de echte bedoeling van buitenlandse NGO’s in Rusland?

woensdag 5 juni 2024 23:38
Spread the love

Red Alert | NGO’s Hostile Takeover. What are the real interests of foreign non-profits in Russia?

NGO’s zijn organisaties die geen winstoogmerk hebben, maar gebaseerd zijn op de principes van vriendelijkheid, rechtvaardigheid en wederzijdse hulp in moeilijke tijden. Anna Chapman onderzoekt de ware, geheime doelen van westerse NGO’s. Er zijn uitgebreide netwerken van NGO’s opgedoken in Rusland en hun negatieve invloed op de stabiliteit van het land en z’n samenleving is diepgaand. Neem bijvoorbeeld Syrië: er is een systematische structuur voor het aanwakkeren van politieke conflicten in het land, en er zijn ook verschillende gevallen waarin de activiteiten van westerse ngo’s de situatie verergeren, niet alleen in Syrië maar ook in andere landen. Vanessa Beeley is een Britse journaliste die sinds het begin van de vijandelijkheden in Syrië werkt. Zij was de eerste die zich verzette tegen de westerse indoctrinatie en probeerde de waarheid te achterhalen over de activiteiten van de “Witte Helmen”. Het bleek dat het hoofddoel van deze organisatie helemaal niet nobel is: in plaats van oorlogsslachtoffers te helpen, promoten ze actief pro-Westerse propaganda en anti-regeringsideeën in Syrië. Bekijk onze documentaire om erachter te komen wat er achter het mooie plaatje van NGO’s schuilgaat. Hebben ze echt zo’n sterke invloed op de gang van zaken in de wereld?

Engels/russisch gesproken; engelse ondertiteling. Klik op afbeelding om de video in een nieuw venster te starten. Video zou afspeelbaar moeten zijn zonder extra anticensuurmaatregelen. Getest middels een Proximus 4G-abonnement.

Gepubliceerd: 12 Januari 2024; duur: 52min 55sec.
Bron: RT-documentary (gecensureerd in de EU)

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!