De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wat is de chronologie van feiten in het West-Aziatische Conflict

Wat is de chronologie van feiten in het West-Aziatische Conflict

donderdag 28 december 2023 06:04
Spread the love

Sinds 7 oktober onstond het conflict tussen Israël en Palestina. Mijn wereld kreeg te horen dat op 6 oktober: ‘de PA een verzoek deed naar verkiezingen in de Palestijnse staat’. Mijn bron vertelt mij dat dit regelmatig gebeurt, maar dat ik op standby moest blijven omdat meestal dingen gebeuren als Abbas hiervoor oproept. Ik was even weg en miste de aanslag van Hamas of de milicies volgens Montasser al-Deme’eh. Mijn wereld is redelijk surrealistisch omdat ik met vulgariserende bronnen een oogje had op de relaties tussen West-Azië en Zuid-Amerika. Dus twijfelen over bronnen was een dagdagelijkse bezigheid. Om eerlijk te zijn Latijns-Amerikaanse bronnen worden niet aanvaard in Europa.

Op de sociale media trok ik de kaart van de officiele pers van de VN. In mijn wereld wordt er al iets fijner werk gevraagd dat hangt natuurlijk af van de doelgroep. Dan kan je chronische conflicten aanpakken omdat u bron een officiële bron is. Natuurlijk is die bron wel gekleurd omdat één van beide partijen tegen de VN is, of zelf beide partijen in het conflict.

De dagen worden weken en weken worden maanden, je verslikt je in je koffie omdat je tegenwordig zelf weet wat er aan het gebeuren is. De Ierse manual’s ‘over de relaties tussen Israël en India) lagen klaar in de boekenwinkels, dan weet je het meestal. Ik was al weer een tijdje aan het focussen op India. En ik zag dit weer binnenkomen in India, het verhaal projecteerde zich, het werd realiteit en moest nu voldoende kracht krijgen om recht getrokken te worden. Toch gaat het over wapens uit delen aan toevallige passanten, oude conflicten uit de goot halen… De oorlog tegen Iran is niet bezig, maar wel tegen haar proxies.

De laatste maanden schreef ik over Argentinië, nu zijn we alweer een tijdje en/of en over India bezig… binnenkort weer met andere zaken beginnen…

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!