De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Wat als…

Wat als…

maandag 30 mei 2011 22:58
Spread the love

Het nu eens volledig fout loopt?

Ok, ik weet dat dat niet mag. Je moet je boodschap positief brengen. Mensen willen positiviteit. Slecht nieuws, dat leidt tot apathie en je m’en foutisme. Er moet altijd hoop zijn. de veronderstelling dat alles wel goed zal komen.

We zullen wel op tijd het tij keren. De mens vindt wel een oplossing.

Stel, runaway climate change. Binnen een paar jaar blijkt dat het klimaat effectief niet geleidelijk maar in sprongen evolueert.

En in één keer springt de aarde naar een toestand:

Italië, Griekenland, een groot deel van Afrika, Azië, Noord en Zuid Amerika worden woestijn. Het water stijgt. Europa blijft iets kouder, door het stilvallen van de straalstroom (dat lijkt contradictorisch maar is het niet.). Er is een enorm tekort aan water en landbouw is moeilijk.

Men weet al dat de temperatuur in de laatste 100 jaar twee keer een sprong gemaakt heeft, van de ene stabiele periode naar de volgende, op een iets hoger gelegen temperatuur. Ok, dan gaat het over gemiddelden.

Stel.

Wat dan?

take down
the paywall
steun ons nu!