De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

VS geven GPS-coördinaten humanitaire organisaties in Gaza door aan Tsahal

VS geven GPS-coördinaten humanitaire organisaties in Gaza door aan Tsahal

zondag 26 november 2023 19:31
Spread the love

Op Moon of Alabama lezen we op datum van 22 november volgende bedenking:

De VS helpen Israël oorlogsmisdaden te plegen en te verbergen…

Sommige koppen zijn gewoon raar:
VS hebben Israël locatiegegevens van hulporganisaties gestuurd om te voorkomen dat zij zouden worden getroffen” (US has sent Israel data on aid group locations to try to prevent strikes) – Politico (open artikel; geen betaalmuur)

Iedereen die door de jaren heen de steeds terugkerende bloedbaden door het Israëlische bezettingsleger heeft gevolgd, zal onmiddellijk begrijpen wat die kop in werkelijkheid betekent:

VS overhandigen Israël de coördinaten van doelwitten teneinde bombardementen op humanitaire organisaties in Palestina te faciliteren” – Werkelijke betekenis van de Politico-kop.

En inderdaad:

De regering-Biden geeft Israël al wekenlang de locatie van humanitaire organisaties in Gaza door om aanvallen op hun faciliteiten te voorkomen. Maar desondanks gaat Israël door met het bombarderen van dergelijke locaties.

De informatie die al minstens een maandlang aan de Israëlische regering verstrekt werd, omvatte GPS-coördinaten van een aantal medische faciliteiten en informatie over bewegingen van hulpgroepen in Gaza, aldus drie mensen die betrokken zijn bij deze communicatie. Zij verkozen anoniem te blijven omdat ze vreesden dat spreken in het openbaar het voor hulpgroepen moeilijker zou maken om in Gaza te opereren.

Toch heeft Israël operaties tegen Hamas gelanceerd in of nabij hulplocaties, waaronder ziekenhuizen, wat heeft geleid tot de vernietiging van gebouwen en het blokkeren van brandstof en andere kritieke voorraden.

Bron: www.moonofalabama.org, 22 november 2023

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!