De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Video-installatie Saddie Choua tot en met zondag in Bozar

Video-installatie Saddie Choua tot en met zondag in Bozar

zaterdag 30 augustus 2014 12:26
Spread the love

In het kader van de Summer of Photography in de Brusselse Bozar die hoofdzakelijk in het teken staat van feminisme, is tot en met deze zondag gratis op de begane grond een video-installatie van de Belgische kunstenares Saddie Choua te zien.

De installatie, getiteld “I’m sorry I can’t offer you tea, my hands are a little tight”, handelt over de manieren waarop kritische, activistische vrouwen structureel worden gemarginaliseerd in het publieke debat en in de media. De installatie illustreert deze mechanismen aan de hand van de verhalen van twee feministische vrouwen en een feministisch collectief. 

Via de onderstaande link is een korte reportage te zien over het werk met daarin onder meer een interview met Choua van filmmaker Kris Schoenmaekers:

https://drive.google.com/file/d/0B_FYgcB0ks2NWDhNN1JCZHpaNWs/edit?usp=sharing

take down
the paywall
steun ons nu!