De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Video-installatie Saddie Choua tot en met zondag in Bozar

Video-installatie Saddie Choua tot en met zondag in Bozar

zaterdag 30 augustus 2014 12:26
Spread the love

In het kader van de Summer of Photography in de Brusselse Bozar die hoofdzakelijk in het teken staat van feminisme, is tot en met deze zondag gratis op de begane grond een video-installatie van de Belgische kunstenares Saddie Choua te zien.

De installatie, getiteld “I’m sorry I can’t offer you tea, my hands are a little tight”, handelt over de manieren waarop kritische, activistische vrouwen structureel worden gemarginaliseerd in het publieke debat en in de media. De installatie illustreert deze mechanismen aan de hand van de verhalen van twee feministische vrouwen en een feministisch collectief. 

Via de onderstaande link is een korte reportage te zien over het werk met daarin onder meer een interview met Choua van filmmaker Kris Schoenmaekers:

https://drive.google.com/file/d/0B_FYgcB0ks2NWDhNN1JCZHpaNWs/edit?usp=sharing

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!