De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Via de Tradouws Pass naar Plettenbergbaai.

Via de Tradouws Pass naar Plettenbergbaai.

zondag 4 december 2011 17:01
Spread the love

Gisterenavond hebben we in stijl afscheid genomen van Katleen, Mary en Mc Gregor. We hebben samen heerlijk gegeten bij Tibaldy’s. Het is altijd een beetje moeilijk om afscheid te nemen maar wetende dat we zeker terugkomen, verzacht de pijn.

Ontbijt in Tanagra:

Vanmorgen, vroeg opgestaan om de laatste spulletjes in te pakken en de auto in te laden. Om het ons zelf makkelijk te maken hebben we ontbijt gereserveerd bij Annette en Robert.

Man, man ,man. Een ontbijt om U tegen te zeggen. Pure verwennerij en de meeste lekkernijen allemaal huisgemaakt. Het was naar eigen zeggen een Duits ontbijt. Vijf soorten brood waaronder 2 zelfgemaakt met zuurdesem. Zes soorten jam, allemaal zelf gemaakt. Drie soorten kaas, drie soorten vlees, vers fruit, een fruit- en een natuuryoghurt, musli, verse ontbijtkoeken, vers fruitsap, koffie of thee, een borrel lemon eau de vie en zelfgemaakte leverpastei, het was allemaal aanwezig. We hebben dan ook genoten van dit wel heel uitgebreid ontbijt.

Na dit schitterende ontbijt hebben we afscheid genomen van Robert en Anette. Twee schitterende mensen die weten hoe ze gastheer en gastvrouw moeten spelen. Hier komen we nog zeker terug.

De Tradouws Pass:

Daar we besloten hadden via de Tradouws Pass te rijden moesten we een omweg maken. Maar, het was de moeite meer dan waard. Een 14 km lange kloof tussen de bergen. Dit is gewoon schitterend. Al slingerend, klimmend en dalend rijden we van Suurbraak naar Barrydale. Onderweg kan je 10 tallen keren stoppen op voorziene parkingetjes om de pracht van de kloof te ontdekken. Majestieus zijn ook de roofvogels die boven onze hoofden cirkelen op zoek naar een prooi. Op menige plaats zien we kleine watervallen vanaf de bergen komen.

Om op de juiste weg naar Plettenbergbaai te geraken moeten we gewoon terugkeren en de Pass in de omgekeerde richting doen. We vinden het helemaal niet erg omdat we zo weer nieuwe zichten ontdekken.

Naar Plettenbergbaai of Plet:

Eens we op de grote N2 rijden is het nog een 240 km kronkelend stijgen en dalen. Echt druk is het niet maar je moet wel goed geconcentreed blijven, waardoor het wel vermoeiend is. We stoppen onderweg om te tanken en in een wegrestaurantje een lichte salade te eten.

Na een laatste rit komen we aan in de Masescha Country Estate (Harkerville) ongeveer 10 km voor Plet. Hier zullen we de komende 2 nachten hopelijk rustig slapen. We verblijven in de Sunbird Cottage en het is allemaal best in orde.

Vanavond houden we heel rustig naar de vermoeiende trip. En morgen?

Morgen kunnen we hopelijk “Die Sterreweg” bezoeken. Het is een dagopvang voor kinderen met een zware handicap.
Maar, daarover morgen meer.
 

take down
the paywall
steun ons nu!