De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Verklaring van NASA-directeur Jim Bridenstine

Verklaring van NASA-directeur Jim Bridenstine

maandag 11 maart 2019 19:14
Spread the love
Hier volgt een verklaring van NASA-directeur Jim Bridenstine:

“Het NASA-budget van president Trump voor het fiscale jaar 2020 is een van de sterkste voor ons legendarische bureau. Met 21 miljard dollar vertegenwoordigt dit budget een toename van bijna 6 procent vergeleken met het verzoek van vorig jaar en dat op een moment met slechts beperkte middelen binnen de federale overheid. Het is ook een grote blijk van vertrouwen voor het harde werk en de toewijding van het bureau.”

“We zullen in het volgende decennium naar de maan gaan met innovatieve, nieuwe technologieën en systemen om meer locaties over het maanoppervlak te verkennen dan ooit tevoren. Deze keer zullen we blijven als we naar de maan gaan. We zullen gebruiken wat we leren terwijl we vooruitgaan naar de maan om de volgende gigantische sprong te maken, het sturen van astronauten naar Mars.

“Dit budget bouwt voort op onze successen in een lage baan om de aarde om een duurzame exploratiecampagne te creëren die de expertise van NASA combineert met die van onze commerciële en internationale partners. We zullen doorgaan met het introduceren van een nieuw tijdperk van menselijke ruimtevlucht, terwijl we voor het eerst sinds 2011 Amerikaanse astronauten op Amerikaanse raketten vanuit Amerikaanse bodem lanceren. Het Space Launch System, Orion-ruimtevaartuig en Gateway blijven onze ruggengraat voor het verkennen van de diepere ruimte.”

“Dit jaar beginnen we met een reeks kleine commerciële bezorgingsmissies naar de maan, die we in 2028 uitbreiden met nieuwe landers, robots en uiteindelijk mensen om wetenschap over het gehele maanoppervlak te bedrijven.”

“Met dit budget zal het kritieke werk van NASA, dat onze thuisplaneet en de zon bestudeert, de mensheid generaties lang van dienst zijn. We zullen het onbekende onthullen met missies naar Jupiters maan Europa en de lancering van de James Webb Space Telescope. We zullen doorgaan met het plannen en ontwikkelen van de eerste round-trip-missie naar de Rode Planeet met Mars Sample Return.”

“Dit budget blijft ook ondersteuning bieden voor onderzoek naar transformatieve luchtvaarttechnologie. We zullen vliegreizen veiliger, groener en efficiënter maken en blijven pionieren met de volgende generatie supersonische vluchten.”

“Terwijl we in juli de 50e verjaardag van Apollo 11 naderen, gaan we verder naar de maan en naar Mars en we willen dat de wereld met ons mee gaat.”

“NASA is overal en we beïnvloeden de levens van mensen over de hele wereld. Laten we, terwijl we het verleden vieren, onze vrienden en familie inspireren voor de toekomst die we opbouwen.”

Foto: NASA/Bill Ingalls – https://www.flickr.com/photos/nasahqphoto/41007296424/in/feed, Public Domain.

take down
the paywall
steun ons nu!