De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Vaccineer een dier op Afrikaville!

Vaccineer een dier op Afrikaville!

maandag 2 augustus 2010 17:49
Spread the love

Dierenartsen Zonder Grenzen en het communicatiebureau Kunstmaan lanceren in het kader van De Standaard Solidariteitsprijs het spel Afrikaville op www.afrikaville.be. Afrikaville is een duidelijke verwijzing naar de bekende Facebookapplicatie Farmville. De jury wist het concept duidelijk te smaken want Dierenartsen Zonder Grenzen werd voor de 4e keer op rij genomineerd. De advertentie is op 2 augustus 2010 te zien in De Standaard.

Solidariteitsprijs
Voor het achtste jaar op rij geeft de krant De Standaard via de Solidariteitsprijs 24 non-profit organisaties de kans om zichzelf voor te stellen in een goedgemaakte, wervende advertentie. Kunstmaan en Dierenartsen Zonder Grenzen slaan al verschillende jaren de handen in elkaar en ook dit jaar werd hun concept genomineerd. De slogan van de advertentie luidt: “Duizenden Belgen hebben minstens één gezonde koe op Farmville. In Afrika houdt zo’n beest een heel dorp recht.” Vervolgens wordt de lezer uitgenodigd om een Afrikaans dier gezond te houden met Afrikaville op Facebook.

Welk Afrikaans dier houd jij gezond op Afrikaville?
Afrikaville is een duidelijke verwijzing naar het populaire Facebookspel Farmville. Duizenden Belgen zijn immers actief op Farmville. Met de campagne wil Dierenartsen Zonder Grenzen duidelijk maken dat een dier zoals een koe van levensbelang is voor Afrikaans gezinnen. Wie met de gezondheid van het vee speelt, speelt dus ook met het leven van Afrikaanse veeboeren! Want als de kudde sterft, is het dorp in gevaar. De campagne gaat dit jaar verder dan enkel een krantenadvertentie. Via www.afrikaville.be komen bezoekers terecht in een virtueel Afrikaans dorp. Ze krijgen er de mogelijkheid om een dier naar keuze te vaccineren. Wanneer de bezoekers een kameel, geit, koe, kip of konijn vaccineren, krijgen ze nog wat extra uitleg over het dier dat ze geprikt hebben. Een bezoek aan Afrikaville wordt ook weergegeven op het Facebookprofiel van de bezoekers. Momenteel is er enkel een Nederlandse versie beschikbaar van het spel, maar binnenkort volgen nog een Franse en een Engelse.

Joep van Mierlo, directeur van Dierenartsen Zonder Grenzen, is bijzonder blij met de nominatie: “De Standaard Solidariteitsprijs is een uitgelezen kans om onze organisatie onder de aandacht te brengen. We zijn bovendien zeer trots dat we als Belgische ngo uitpakken met een Facebookspel voor het goede doel.”

Ook Wim Vanhaeren van Kunstmaan is zeer opgetogen met de nominatie: “Elk jaar gaan we op zoek naar een actueel thema dat we kunnen verwerken in onze advertentie voor Dierenartsen Zonder Grenzen. Vorig jaar wisten we de jury te overtuigen met een verwijzing naar het olifantje Kai-Mook, dat in de Antwerpse zoo werd geboren. Dit jaar hebben we ingespeeld op de Facebookhype Farmville. Onze 4e nominatie op rij bewijst dat onze aanpak werkt.”

Publieksprijs: stem op onze advertentie!
Naast de juryprijs is er dit jaar ook een publieksprijs. De winnaars worden bekend gemaakt op 28 augustus. Ze mogen in het najaar nog driemaal paginagroot en gratis adverteren!

Stem op onze advertentie van 13 augustus tot 27 augustus op www.standaard.be!

Over Dierenartsen Zonder Grenzen
Dierenartsen Zonder Grenzen is een Belgische ngo die in afgelegen Afrikaanse streken strijdt tegen honger en armoede door de veeteelt te verbeteren. Onder andere door lokale diergeneeskundige netwerken uit te bouwen, lokale veetelers op te leiden, voorraden veevoeder op te slaan en de toegang tot veemarkten te verbeteren. Dierenartsen Zonder Grenzen heeft projecten in Niger, Mali, Burkina Faso, Rwanda, RD Congo, Oeganda, Zuid-Soedan en Kenia. Veeteelt is van levensbelang voor de bevolking van deze landen. Wanneer de kudde sterft, is het hele dorp in gevaar!

www.dierenartsenzondergrenzen.be

Rekeningnummer
001-3160408-30
 

take down
the paywall
steun ons nu!