De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Uitnodiging One Billion Rising Brussel

Uitnodiging One Billion Rising Brussel

donderdag 7 februari 2013 15:31
Spread the love

Doe mee en kom met ‘One Billion Rising’ op tegen geweld op vrouwen!

Eén op de drie vrouwen op deze planeet wordt tijdens haar leven verkracht of mishandeld. Dat zijn één miljard vrouwen. In Europa sterven elke dag 7 vrouwen door partnergeweld. In België registreert de politie per dag gemiddeld 8 verkrachtingen en 121 klachten over partnergeweld!

Met One Billion Rising zeggen wij STOP tegen dit geweld!

Daarom komen we overal in de wereld op 14 februari 2013 massaal samen van 17.30 uur tot 18.30 uur op het Muntplein in Brussel.

We gaan dansen in protest tegen dit geweld. Je kan de link naar de choreografie van onze dans vinden onderaan, en deze mee oefenen vrijdag 8 februari en maandag 12 februari, telkens om 12 uur in de gebouwen van Amazone, Middaglijnstraat 11 in Brussel.

ONZE EISEN

De Vrouwenraad en de Conseil des Femmes Francophones de Belgique vragen aan de Belgische regering een ambitieus beleid tegen alle vormen van geweld op vrouwen, en meer bepaald:

  • dat het volgende Belgisch Nationaal Actieplan ter bestrijding van geweld tegen vrouwen (NAP geweld) alle vormen van geweld integreert, met inbegrip van prostitutie
  • financiële steun voor de organisaties op het terrein.

De Europese Vrouwenlobby (EWL) vraagt de Europese Unie:

  • een Europese strategie en een Actieplan tegen geweld op vrouwen
  • een Europees Jaar tegen geweld op vrouwen
  • de ratificatie van het Verdrag ter voorkoming en bestrijding van geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld (Verdrag van Istanbul)

Je vindt ons op Facebook op ‘One Billion Rising Brussels Europe’

Tot dan!

EXTRA INFORMATIE

take down
the paywall
steun ons nu!