De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Turkije: vriend of vijand

Turkije: vriend of vijand

vrijdag 4 december 2015 16:04
Spread the love
Schandaal na schandaal, de Turkse regering kan niet langer zijn belangrijke rol verbergen in het in leven houden van Daech/IS. Officieren worden voor het rechter gesleept voor verraad vanwege het onderscheppen van vrachtwagens (eigendom van de Turkse geheime diensten) vol met wapens bestemd waren voor rebellen in Syrië, terwijl de regering nog steeds elke vorm van logistieke ondersteuning aan de rebellen ontkent. Turkije grijpt in in Syrië, niet om Daech/IS aan te vallen, maar een vijand van deze (namelijk de Koerden) te bombarderen.Verschillende bronnen melden ook dat de ruwe olie die Daech/IS benut (diens belangrijkste bron van inkomsten) langs Turkije passeert, om dan verder verkocht te worden aan Europese landen.

Journalisten die deze onfrisse affaires blootstellen belanden in de gevangenis.Een democratisch land dat als model moet fungeren voor de moslimlanden, of althans zo werd Turkije voorgesteld tot op heden. Is liegen niet verboden in de godsdienst? Of is deze toch toegestaan in de AKP-versie van de Islam?

Turkey: friend of IS/Daech

take down
the paywall
steun ons nu!