De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Trip to Sinai!

Trip to Sinai!

maandag 18 juli 2011 14:38
Spread the love

Ik had nog nooit zoveel keuze uit lege strandstoelen als afgelopen weekend op de stranden van Sinai ( Egypte). Een prachtig verlaten strand zonder luidruchtige toeristen en prachtige koraalriffen voor jou alleen, heerlijk. Maar tijdens het genieten van de prachtige zonsopgang en de strandwandelingen observeerde ik met een wrang gevoel de vele lege toeristenhutjes en Bedouïns zonder werk. 75 percent van de toeristen zijn Israëli’s en deze blijven weg sinds enkele maanden ondermeer uit angst voor Hamas. Vele Toeristen uit andere landen denken dat de revolutie wordt uitgevochten tussen de strandstoelen.

Terrorisme in Sinai?

Kort samengevat vonden er tussen 2004 en 2006 een 7-tal dodelijke aanslagen plaats.
In 2004 vonden in Sinai drie bomaanslagen plaats waarbij vooral Israëli’s werden geviseerd. Volgens de Egyptische overheid werden de bomaanslagen gepleegd door Palestijnse extremisten.
In 2005 vond de dodelijkste terroristische aanslag plaats in de nabije omgeving van resort hotels in Sharm AL Sheikh (zuiden van Sinai). 88 mensen lieten het leven. The Abdullah Azzam Brigades eisten verantwoordelijkheid op voor deze bloederige aanslag.
In de buurt van toeristische trekpleisters in Dahab lieten 23 mensen het leven na drie bomaanslagen op 24 april 2006.

De Kust is veilig

Bovenstaande opsomming maakt u waarschijnlijk niet warm om een last minute te boeken.  Toch wou ik u even melden dat de kust veilig is. Ik beloofde enkele Bedouïns en Egyptische vrienden om een klein promofilmpje te maken en de lezers van de wereld morgen uit te nodigen. Dat is bij deze gebeurd. Welkom.

    

take down
the paywall
steun ons nu!