De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Tot 30 maanden cel voor cannabisplantage

Tot 30 maanden cel voor cannabisplantage

maandag 4 maart 2013 18:26
Spread the love

ZWIJNDRECHT (2070) Zes beklaagden hebben van de Antwerpse strafrechter vrijdag celstraffen tussen achttien en dertig maanden gekregen voor een cannabisplantage in Zwijndrecht.

Ze hadden Bulgaarse vrouwen onder valse voorwendsels naar hier gehaald om de plantjes te oogsten. De beklaagden moeten ruim 30.000 euro schadevergoeding betalen aan de distributienetbeheerder, omdat ze elektriciteit voor de meter hadden afgetapt. De politie kreeg op 28 september 2011 twee telefoontjes waarin gemeld werd dat er in een voormalige garage aan de Kruibeeksesteenweg een cannabisplantage was ondergebracht.

Na toezicht voerde de politie er een huiszoeking uit. Ze trof er ongeveer 700 plantjes aan, negen Bulgaarse vrouwen die ze aan het oogsten waren en de beklaagden. Veysel T. (33), die boven de garage woonde, had de plantage opgericht met de erfenis van zijn grootvader. Hij verwachtte 10 kilo marihuana te oogsten en zou daar van een dealer 30.000 euro voor krijgen.

De vrouwen waren door Emin S. (25) in Roosendaal opgepikt en naar de garage gebracht. 

Ze dachten dat ze werden ingehuurd om te komen poetsen, maar werden verplicht om de plantjes te knippen. Mustafa A. (33) deed wat klusjes en bracht hen eten en drinken. De drie overige beklaagden werden opgepakt, terwijl ze aan het patrouilleren waren, maar zij verklaarden dat ze naar een seksclub gingen en niets met de plantage te maken hadden. De rechtbank vond hun verhaal ongeloofwaardig.

BELGA
PHOTO EPA

take down
the paywall
steun ons nu!