De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

The King Kong: A Fistful of Quarters

The King Kong: A Fistful of Quarters

maandag 7 januari 2013 22:09
Spread the love

De twee protaganisten uit deze docu zijn cracks in het videogame Donkey Kong. Billy,een gladde, uitgekookte verkoper en een zelfverklaard genie, is sinds 1982 de onbetwiste wereldrecordhouder. Steve Webie, zijn uitdager, is daarentegen in alles zijn antipode. Een integere en bescheiden leraar die gebukt gaat onder een minderwaardigheidscomplex omdat hij zijn ambities nooit heeft kunnen waarmaken.Tussen hen ontstaat een verbeten strijd om de titel van beste speler in dit aartsmoeilijke spel.

Terwijl Steve een eerlijke strijd wil aangaan verzint Billy telkens flauwe smoezen om de uitdaging niet te hoeven aangaan. Hun onderlinge competitie neemt groteske proporties aan wanneer ze verwikkeld raken in een machtsstrijd waarin Billy heuse intimidatietechnieken niet schuwt. Het lijkt wel een gevecht op leven en dood waaraan Steve langzaam maar zeker aan ten onder gaat. Wie zal uiteindelijk het laken naar zich toe trekken?

Je zou denken dat zo’n onderwerp zich niet leent tot een spannende docu, maar dan heeft u het niet bij het rechte eind. Het is een messcherpe analyse van het leven an sich met alle ingrediënten van een Shakespeariaans drama.

take down
the paywall
steun ons nu!