De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

The ides of march

The ides of march

maandag 7 januari 2013 17:34
Spread the love

Protagonist in het verhaal is Stephen Meyers (Ryan Gosling, rijzende ster aan het Hollywoodfirmament), een razend ambitieuze spin doctor achter de campagne van democratisch presidentskandidaat Morris. De strijd tussen de twee democratische troonpretendenten woedt in alle hevigheid en de staat Ohio is de scherprechter in dit hele debat. Wie deze staat binnenhaalt maakt de grootste kans de genonimeerde te worden voor de Democrats.

Stephen is zich van geen kwaad bewust wanneer het brein achter de campagne van de tegenkandidaat hem benadert. Achteraf zal blijken dat dit een vuil spelletje is om hun strategie te destabiliseren. De bal gaat helemaal aan het rollen wanneer hij op een dag een geheim komt te weten dat de positie van Morris kan ondergraven. Zal zijn geweten oprispen en de waarheid aan het licht komen of zal hij politieke munt kunnen slaan uit deze gevoelige informatie?

The Ides of March is een donkere politieke thriller die een realistisch beeld geeft van de machinaties achter de politieke besluitvorming. Een niet al te fraai beeld doemt op van kruiperijen, manipulaties en egotripperij.

Clooney geeft op voortreffelijke wijze gestalte aan Morris. Tel daar nog bij de immer frenetieke Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman in zijn kenmerkende slome stijl, Marisa Tomei en revelatie Evan Rachel Wood, die werkelijk schittert op het witte doek en je krijgt een gestileerd politiek drama dat ver boven de middelmaat uitstijgt.

take down
the paywall
steun ons nu!