De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

The Book of Eli

The Book of Eli

maandag 7 januari 2013 21:27
Spread the love

Eli is een man met een speciale missie. Gesterkt door zijn geloof zwerft hij al dertig jaar rond in een postapocalyptisch Amerikaans landschap om zijn wijsheid door te geven. Het unieke boek waarvan hij in het bezit is bevat geheimen die van belang zijn voor het redden van de mensheid.

Tal van roversbendes kruisen zijn pad. Eén voor één ruimt hij ze koelbloedig uit de weg. Op een dag komt hij in een stadje waar de vileine Carnegie de scepter zwaait. Die is maar op één ding uit: het boek vinden om zo over de mensheid te kunnen regeren. Eli slaat op de vlucht samen met Solara, een vrouw die zich aan zijn zijde heeft geschaard. Zal hij slagen in zijn queeste om het boek in veilige handen te laten komen?

Erg genoten van deze donkere en visueel erg sterke film met Denzel Washington in de rol van Eli en Gary Oldman in de rol van Carnegie. De broers Hughes deden de regie op voortreffelijke wijze. Beide heren kennen we nog van de bendeklassieker Menace to society. Het thema van de loner die het ultieme kwaad bestrijdt is overigens populair in de hedendaagse cinema. Denken we maar aan recente films als The Horseman en Harry Brown.

take down
the paywall
steun ons nu!