De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

The Bad Lieutenant: Port of Call-New Orleans

The Bad Lieutenant: Port of Call-New Orleans

dinsdag 8 januari 2013 00:04
Spread the love

Terrence Mc Donagh is een toxicomaan, gok en-drugverslaafde New Yorkse agent.Hij heeft  een relatie heeft met een prostituee en ontfermt zich over zijn alcoholverslaafde vader. Op een dag wordt hij belast met het moordonderzoek in een drugsaffaire.Om zijn doel te bereiken neemt hij een loopje met de wet en houdt hij er heel onorthodoxe methoden op na. Geweld, intimidatie, afpersing en heling zijn schering en inslag.Het doel heiligt de middelen.Naarmate het onderzoek vordert raakt hij steeds meer in de penarie, verstrikt in het web dat hij zelf heeft geweven. Wonderwel slaagt hij er telkens in om zijn vege lijf te redden en promotie te maken.

De rol van Mc Donagh wordt  glansrijk vertolkt door Nicolas Cage in zijn gekende frenetieke stijl. Niemand lijkt meer geknipt voor deze rol als schurk. Ook eervolle vermeldingen voor de immer ravissante Eva Mendes en Brad Dourif.

De film swingt en raast voorbij als een tornado.Voor verveling is er geen plaats.Een wervelende ervaring waarin je het gevoel hebt in een rollercoaster te zitten.Voeg daar de nodige humor en verrassende wendingen aan toe en je krijgt een dijk van een film.Visueel spektakel van de bovenste plank die je aan je stoel kluistert.

take down
the paywall
steun ons nu!