De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Studenten maken kortfilm ‘richtingswijzer’ rond mobiliteit

Studenten maken kortfilm ‘richtingswijzer’ rond mobiliteit

zondag 8 mei 2011 00:08
Spread the love

Saïd el khadraoui geeft 4 studenten duo’s de kans om een buitenlandse stad te verkennen. Twee Leuvense studenten stellen hun kortfilm rond mobiliteit voor. Leuven was één namiddag hun filmdecor.

Spa-Lid Saïd el Khadraoui geeft 4 duo’s de kans om Krakau, Valencia, München of Kopenhagen te verkennen, op het vlak van mobiliteit. In de mobiliteitswedstrijd ‘Test the city’ worden studenten opgeroepen om een filmpje te maken om zo stemmen te verzamelen. Leuvense studenten Jonathan Van den Broeck en Laurens Vanweddingen zijn alvast begonnen om stemmen te verzamelen door het initiatief te nemen om de kortfilm ‘richtingswijzer’ te maken. ” We draaien alles op één namiddag. We vroegen hulp aan Stijn Vandamme. Onmiddellijk wou hij mee werken aan het project.” zegt Jonathan Van den Broeck, die samen met Laurens de hoofdrol speelt in de film. Hun film begint bij een aangekomen cd-rom op de Leuvense jeugddienst met een opdracht van de minister uit het Europees parlement. Jonathan schiet in actie om te tonen dat zei ook iets van mobiliteit kunnen. “Alles verliep volt, op een hectische manier hebben we zeker 5 maal Leuven doorkruist”. Stemmen op de film kan vanaf 10 mei op de website van de wedstrijd. “Mijn droom is alvast om een langere kortfilm te maken. De microbe heeft me gebeten. Met Stijn wil ik zeker nog eens samenwerken” voegt Jonathan hier nog aan toe.

take down
the paywall
steun ons nu!