De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

STROPHOP #05

STROPHOP #05

dinsdag 21 januari 2014 11:23
Spread the love

vrijdag 28 februari | 20:00

Dyna Dee, Grafgravers, Lyricant & Zigz, SAXist, A School Called Tribe

GO HAM! | Kelderzaal

Strophop is een weerkerend hiphopevenement dat georganiseerd wordt in samenwerking met Hiphopstraatgebeuren. Op dit evenement krijgen hiphopartiesten uit de Lage Landen een podium aangeboden, waarbij de nadruk ligt op kwalitatieve acts van eigen bodem. 

A School Called Tribe

A School Called Tribe omvat een groep jongeren die via rap, slam poetry, het bespelen van instrumenten en het maken van beats een uitlaatklep vinden voor hun liefde voor jazz en hiphop.

SAXist

SAXist maakt samen met zangeres Noom en rapper T-Loc deel uit van Nachtwerk en is naast rapper ook zanger en begenadigd saxofonist. Onlangs bracht hij zijn debuutplaat, ‘Vaderschap’, uit.

Lyricant & Zigz

Lyricant & Zigz zitten in de lift en zijn niet meteen van plan eruit te stappen. Vorig jaar wonnen ze de rapwedstrijd Hiphopstad en dit jaar openden ze het Vlaamse hiphopfestival Rad van Tong.

Grafgravers

De Grafgravers bestaan uit emcees Samoerai, RobinOed, Renegade, Connard, Vorre, Que en dj King D. Deze West-Vlamingen zijn trouw aan de hiphopcultuur en dragen vrede en liefde uit waar ze ook gaan.

Dyna Dee

Dyna Dee is samen met dj Jerboa lid geweest van het Engelstalige rapcollectief UNA, rapte bij de groep Spokesmen en vormt met El-One het hiphopduo Basta Bla. Nu komt hij voor de dag met zijn eerste soloalbum: ‘Straffe toebak’. Hij brengt eerlijke, directe hiphop, ver weg van de gouden kettingen, gepimpte auto’s en de talloze andere hiphopclichés die we kennen van de televisie. Complexloos en met beide benen op de grond.

Tickets : € 2 | € 5 | € 8
– 18 jaar : steeds laagste tarief

Co-org. Hiphopstraatgebeuren http://hhsg.be

take down
the paywall
steun ons nu!