De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Stad Antwerpen promoot hard drug!

Stad Antwerpen promoot hard drug!

donderdag 12 augustus 2010 14:15
Spread the love

In Antwerpen is het ene pleintje het andere niet. Op het “bruisende Zuid” heten 120.000 bierzuipers op het vier dagen durend “Bollekesfeest” (“De Coninck”) dat op 8 augustus eindigde, volgens StampMedia (1) op deze site: “In één woord? Plezant!”. (1) Deze door de Stad gesteunde zuiver commerciële onzin wordt ook op De Wereld Morgen bejubeld in artikels die voor drie vierde vulgaire reclame bevatten. StampMedia is zowel door de jeugddienst van de Stad Antwerpen als door de Vlaamse overheid betoelaagd en wordt omringd door gezagsgetrouwe clubs als Belga, het Antwerpse Pershuis, de VVJ, Concentra. En ook De Wereld Morgen. Een permanente goed nieuws show – stijl ATV (Antwerpse TV) en de “stadskrant” De Nieuwe Antwerpenaar – is het logische gevolg.


Bendevorming.

In Antwerpen is de ene hard drug gebruiker de andere niet. Het “Bollekesfeest” werd voor de vierde keer door de overheid met alle macht gesponsord. In het stedelijke blad De Nieuwe Antwerpenaar zat een bon voor een gratis kuip bier, terwijl kritische thema’s er geweerd worden. Wat op en rond de gedempte Zuiderdokken, de ruime omgeving vier dagen en nachten tot een mesthoop maakt, heet “plezant”. De enkele tientallen mensen die “Anders” zijn en op het De Coninckplein in Antwerpen Noord hun dagen slijten, heten “overlast”. Ze worden met razzia’s opgejaagd, krijgen boetes wanneer ze een goedkoop blikje bier vasthouden, worden in tegenstelling met de 120.000 zuipers op het Zuid als “uitschot” bestempeld door het stadsbestuur. Alcohol, bier is een harddrug. Een “Bolleke” staat qua risico op zware verslaving op hetzelfde niveau als heroïne. Wetenschappelijk, medisch. Wettelijk niet. (2) De stad Antwerpen promoot een harddrug.

Ik heb niets tegen lol maken. Ik woon midden in de wijk het Zuid, aan de gedempte dokken. Laat de jaarlijkse Sinksenfoor hier maar draaien en de circussen hun oeroude traditie verder zetten. Ik heb wel iets tegen het discrimineren van mensen, zoals ook de stedelijke overheid dat doet. Zoals ondermeer de flikken, geestdriftig gesteund door die politieke overheid. Niet alleen zigeuners worden in Vlaanderen racistisch behandelt. In Antwerpen bewoners die “raar” doen volgens de politie. “Afwijkend”. Soms leidt dat tot hilarische toestanden die bij nader inzien niet zo grappig zijn. Gazet van Antwerpen titelde enkele dagen na dat “Bollekesfeest”: “59-Jarige op bankje krijgt boete voor bendevorming”. Gebeurde het op het Zuid ? Neen, op het Noord.

 

Handeltje…

 
Citaat: “Lea De Roo (59) kan er niet om lachen: gisteren kreeg de vrouw een boete van 150 euro voor “samenscholing”. Ze nam op 27 juli een rustpauze op het Antwerpse De Coninckplein, tussen de junks en dat leverde haar een pv op. De vrouw woont in de Van Maerlantstraat. Omdat ze reuma heeft, neemt ze na haar boodschappen altijd een korte rustpauze op het De Coninckplein, vlakbij. “Ik heb in feite niets tegen de junkies die daar zitten, met steevast een blik bier in de hand”, zegt Lea. “Maar ik ben er geen, ik drink nooit bier en doe niet aan bendevorming”. Ze kreeg een aangetekende brief. Ze kreeg een boete voor “samenscholing”…

Lea De Roo weigerde te betalen. Ondertussen “seponeerde” de stad het pv. “Verkeerdelijk opgelegd…”. Ondertussen blijft de Stad armere, gemarginaliseerde mensen met een misselijkmakende vanzelfsprekendheid treiteren en vervolgen. Mensen die er nog niet aan denken naar het Zuid af te zakken om er met een massa van 120.000  “echte Antwerpenaars” het handeltje in de hard drug alcohol van brouwerij De Coninck met de Stad te steunen. Door er het “Bolleke” te zuipen waarvoor ze in het Noord wegens “samenscholing” regelmatig gearresteerd worden.

 

1 – “Weer meer…” – https://www.dewereldmorgen.be/artikels/2010/08/09/weer-meer-mensen-naar-bollekesfeest

2 –  “StampMedia” – http://www.stampmedia.be

3 –  “Alcoholisme”. – http://wapedia.mobi/nl/alcoholisme 

 

take down
the paywall
steun ons nu!