De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Staande ovatie voor cast van SPAMALOT

Staande ovatie voor cast van SPAMALOT

zondag 6 maart 2011 22:07
Spread the love

Vanavond ging in de Antwerpse Stadsschouwburg de musical SPAMALOT in première. Terwijl velen van een helder lentezonnetje genoten arriveerden VIPS en genodigden op de “blauwe” loper. Zo veegden Wendy Van Wanten, Jaak Van Assche, Will Tura en echtgenote Jenny, Eric Van Rompuy, Herbert Flack,  Guy Mortier, Marie Vinck en vele andere TV vedetten op verzoek hun voeten eraan af.

Dit is een musical die zelfs iedere musical-hater zou moeten gaan zien. Hoofdrolspeler Koen Van Impe speelt de rol van Koning Arthur subliem. Ook de knipoog naar de hedendaagse problematiek en actualiteit is hilarisch. Opeens staat “de Joeri” (Jan Van Looveren) op de scène of betogen ridders tegen de splitsing van BHV…en nog zoveel meer grappige gags.

Monty Python’s Spamalot is een komische musical, gebaseerd op de film Monty Python and the Holy Grail. Net als de film is het verhaal een hilarische parodie op de legende van Arthur, maar vele andere aspecten verschillen van de film, vooral door toegevoegde Broadway-parodieën.
Het verhaal van Spamalot volgt Koning Arthur op zijn zoektocht naar de Heilige Graal. Arthur, reizend met zijn bediende Patsy, vraagt enkele ridders hem te vergezellen, waaronder Sir Bedevere, Sir Robin, Sir Lancelot en Sir Galahad. Onderweg ontmoeten ze vele vreemde types, zoals Prins Herbert, minnestrelen, Nog Niet Dode Fred en de Zwarte Ridder
De Vlaamse regie en vertaling neemt Stany Crets voor zijn rekening.

cast :

Dame van het Meer: Ann Van Den Broeck
Regisseur: Stany Crets
Sir Lancelot: Walter Baele
Stem van God: Guy Mortier
Sir Galahad: Jan Van Looveren
Sir Robin: Jonas Van Geel
Prins Herbert: Dieter Verhaegen
Patsy: Nordin De Moor
Prins Bedevere: Bob Stoop
Koning Arthur: Koen Van Impe
Artistieke Directeur: Geert Allaert
 

take down
the paywall
steun ons nu!