De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

SHKOON + AFTERPARTY DJ EZT Oriental-Slow-House

SHKOON + AFTERPARTY DJ EZT Oriental-Slow-House

woensdag 27 maart 2019 22:06
Spread the love
Zat 13/04/2019 

20:00 @ De Centrale

Nadat Ameen en Maher Syrië verlieten door de oorlog, ontmoetten ze Thorben in Hamburg. Hij maakte reeds een tijdje muziek. Ze begonnen samen te jammen en het leek er op dat ze echt iets hadden wat samen hoorde. Terwijl de hele wereld het had over de vluchtelingen die Europa overspoelden, bewees Shkoon dat het mixen van verschillende culturen iets moois kan creëren en de samenleving kan verrijken.

Hoewel ze totaal verschillende muzikale achtergronden hebben, voelden Ameen, Thorben en Maher meteen dat er een sterke creatieve connectie was toen Shkoon ontstond.  Ze ontwikkelden al snel een eigen sound door Arabische toonladders te mixen met traditionele folk en klassieke harmonische structuren.  In hun sets versmelten oosterse melodieën met westerse elektronica en ontstaat een speciale sfeer gevuld met structuur en kruiding.

Piano, viool, synthesizers, percussie en gezang zorgen voor een uniek geluid dat Shkoon graag “Oriental Slow-House” noemt. Soms is het diepzinnig, soms lichtvoetig.

Het kan je doen dromen, maar het kan je ook doen huilen.  Eén ding is zeker: je zal ontroerd worden op een veelvoud van manieren.

“We spelen graag live, we improviseren en interageren met het publiek. We verspreiden graag positiviteit, enkel en alleen om te bewijzen dat muziek in onze ogen de echte sleutel tot vrede is!”

Info:https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/shkoon-afterparty-dj-ezt

Tickets:http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5616

De Centrale | intercultureel centrum Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28 |  decentrale@gent.be  | www.decentrale.be 

Inkom Concertzalen Ham 72 (glazen deur) 

take down
the paywall
steun ons nu!