De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Shiba inu: een uitdaging

Shiba inu: een uitdaging

donderdag 19 januari 2017 16:15
Spread the love

De Shiba Inu is een trouwe en intelligente hond met een koppige en dominante kant. Ze zijn attent en alert. Hun jachtinstinct is vaak nog sterk aanwezig.  Ze kunnen soms hautain en afstandelijk overkomen naar mensen die ze niet goed kennen. 

Een shiba inu pup kopen betekent veel bewegen. Door zijn sportieve karakter zijn lange wandelingen een noodzaak. Honden van dit ras hebben de neiging hun eigen gang te gaan. Hij mist niet snel zijn baasjes en breken gemakkelijk uit als de gelegenheid zich voordoet.

Shiba Inu’s hebben een korte vacht en zijn zeer gesteld op hun hygiëne. Het is aangewezen af en toe hun nagels bij te knippen. Twee keer per jaar is er een ruiperiode, waarin regelmatig borstelen en wassen aangeraden wordt. 

Opvoeding
Dit ras staat gekend als koppig en onafhankelijk, maar ook zeer intelligent. Echter dient een shiba inu niet met harde hand opgevoed te worden. Goed gedrag belonen werkt het meest efficiënt. Door zijn intelligentie zal de shiba inu snel doorhebben wat er van hem/haar verlangt wordt, zolang je maar consequent blijft.

Omdat de Shiba van oorsprong een jager is, zijn kleinere dieren niet altijd veilig. Met andere honden van het zelfde geslacht kan de omgang moeilijk zijn. De Shiba heeft van nature een dominante houding door de opstaande oren, omhoog gedragen staart en uitstaande vacht, en straalt daardoor niet meteen toegankelijkheid uit.
Shiba’s kunnen omgaan met kinderen, maar moeten wel respectvol door hen behandeld worden. Ze houden er niet van om als “speelgoed” te dienen. Ze willen ook graag zelf bepalen wanneer ze wel of niet spelen, en gaan niet altijd in op de vraag naar een spelletje.

Shiba Inu’s kunnen net altijd zomaar vrij rondlopen. Van zodra de lijn los is, is het heel moeilijk om ze terug aangelijnd te krijgen. 

take down
the paywall
steun ons nu!