De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Senegal: hoe komt het dat deze opstand ineens uitbreekt?

Senegal: hoe komt het dat deze opstand ineens uitbreekt?

vrijdag 1 juli 2011 16:08
Spread the love

Dat is een goede vraag maar wees gerust deze revolte gaat niet over een nacht ijs, zoals ik reeds aangehaald heb is er vooral onvrede over de beslissingen van de President. Hij geeft zijn kinderen ministerportefeuilles de meest geviseerde is Karim Wade. Hoe dan ook, iedereen vermoed dat hij zijn zoon in het systeem van “ticket presidentschap” aan de macht zal brengen.

Nu reeds toont deze Karim Wade zijn onbekwaamheid, het volk blijft wachten op de beloofde mirakels van zijn energiebeleid en de andere sectoren waar hij sinds vele maanden niet veel van bakt. Hij heeft ook verschillende luchtvaartmaatschappijen waaronder ook Brussels Airlines serieus beknot in hun activiteiten. Een fils a papa van de eerste rang die Wade probeert te pushen op internationaal vlak?

De kost van het leven is voor de gewone man en vrouw in Dakar onbetaalbaar geworden ! Let wel het minimum maandloon is 70 euro daar overleef je niet mee in een supee dure stad als Dakar !

Er is grote werkloosheid bij de jongeren, de vele stakingen in diverse sectoren, nauwelijks elektriciteit, wanbeheer, corruptie het stapelt zich op tot de bom barst en dit kan nu de prelude worden van een grote explosie !

En er is de corruptie.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!