De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Samengestelde gezinnen krijgen het steeds moeilijker

Samengestelde gezinnen krijgen het steeds moeilijker

dinsdag 11 november 2014 21:01
Spread the love

Het is een feit dat het aantal nieuw samengestelde gezinnen met de dag stijgt in Vlaanderen. Gezinnen met 3, 4 tot 6 kinderen zijn geen uitzondering meer. Maar dat draagt ook meer en meer toe aan dagdagelijkse problemen.

Zo moet het gezin meestal een grotere wagen aanschaffen, of steeds met twee wagens de baan op. Ook voor opvang zorgen blijkt niet altijd evident meer.”Het is zo dat het er inderdaad niet makkelijker op wordt”, vertelt David Simons uit Wommelgem, “We moeten er inderdaad rekening mee houden dat, als alle kinderen bij ons zijn, er bepaalde zaken niet meer kunnen. Het is ook heel moeilijk om nog betaalbare activiteiten te vinden. Naar de Zoo met 6 of 7 mensen is niet alleen heel duur maar vergt ook heel wat planning. Of zoals vandaag een dagje naar Han Sur Lesse, voor de Grotten en het dierenpark, is heel plezant voor ons maar zo goed als onmogelijk.”

DUURDER

En dat het er niet makkelijker op wordt zegt ook echtgenote Mieke : ” Wat ook soms moeilijk is, is dat alle kinderen op een andere manier opgevoed worden. Dat voel en zie je wanneer ze allemaal samen zijn. Terwijl onze kinderen meestal beleefd en geduldig zijn, zijn de anderen soms veel opvliegender. En als ze dan een tijdje bij de andere ouders hebben verbleven, is dat weer enorm vervelend en moet daar opnieuw aan gewerkt worden. We moeten toch rekenen dat elk weekend met alle kinderen ons gemakkelijk 300 tot 400 euro extra kost, activiteiten inbegrepen.” Het aantal gezinnen dat in Vlaanderen gaat aankloppen bij hulpinstanties zoals het OCMW stijgt dan ook ongerustwekkend. PASCAL VAN NUFFEL

Met dank aan De Grotten van Han  http://www.grotte-de-han.be

take down
the paywall
steun ons nu!