De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

ROMADAG IN DE CENTRALE N.A.V. ROMA NATION DAY OP 8 APRIL

ROMADAG IN DE CENTRALE N.A.V. ROMA NATION DAY OP 8 APRIL

vrijdag 5 april 2013 15:28
Spread the love

13/04/2013
Turbinezaal
ROMADAG IN DE CENTRALE N.A.V. ROMA NATION DAY OP 8 APRIL
TARO NANGO DROM KOTE TE DZAS AMEN
 Line up: ORKESTAR RAIM en verschillende Gentse Slovaakse en Bulgaarse bandsOrkestar Raim is een Macedonische zigeunerband, vroeger bekend als Bracka Zejnelovi. De nieuwe naam is een eerbetoon aan de grootvader van de muzikanten. Het is niet toevallig dat zijn naam ondertussen werd doorgegeven aan één van zijn kleinzonen, meer bepaald de leider van de huidige band.

Het is dan ook een écht Roma “familie orkestar”, bestaande uit neven en nonkels die reeds jaren zij aan zij met elkaar muziek maken. Muziek zit hen dan ook in het bloed. Van bij de geboorte zitten vooral de mannen dagelijks samen om muziek te spelen. Zo wordt de traditie doorgegeven … door samen te musiceren, componeren en repeteren. Alle groepsleden ademen bij wijze van spreken muziek. De band speelde al op vele bruiloften, optredens… zowel in Macedonië als in heel wat andere landen zoals Kroatië en Turkije. Verschillende van de leden spelen in meerdere bands maar allemaal hebben ze dezelfde thuishaven: Orkestar Raim.  Romamuziek in hart en nieren. GRATIS   

take down
the paywall
steun ons nu!