De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Eigen screenshot Robert Fico, 05/06/2024

Robert Fico aan de beterhand. Voor VRT is dat goed nieuws.

zondag 9 juni 2024 17:16
Spread the love

In het VRT-artikel ‘Neergeschoten Slovaakse premier Fico wil begin juli weer aan het werk: “Als alles goed gaat”‘ van 5 juni krijgen we verslag over de videoboodschap die de herstellende Robert Fico van de week gepubliceerd heeft.

Voor VRT (“Belgian state-controlled media outlet“) is er geen vuiltje aan de lucht. In drie lijnen krijgen we een exclusieve goed-nieuws-show gepresenteerd.
VRT schrijft dat Fico de dokters die hem verzorgden dankt, dat hij binnenkort terug aan de slag gaat en dat hij de schutter vergeeft. Tot zover het VRT-verslag.

Ho maar, wacht eens even, VRT!

Na dit resumeetje van drie lijnen zijn we precies 1 minuut ver in Fico’s 14 minuten durende video. Wat met de overige 13 minuten, VRT? De moeite niet waard om over te rapporteren? Te complexe materie om voor ons even samen te vatten? Mogen bepaalde waarheden niet gehoord worden?

Als we de resterende 13 minuten zelf uitkijken, zien we dat Fico het, onder andere, nog heeft over:
– een haatcampagne tegen hem en zijn coalitie die door de Slowaakse oppositie bewust tot onhandelbare proporties is opgeblazen.
– vijandige media, waarvan sommige in de handen van financier George Soros, en buitenlandse NGO’s beschuldigt hij ervan dat zij zullen proberen de moordpoging te minimaliseren.
– dat hij niet verwonderd is dat er een moordpoging heeft plaatsgevonden. Hij had zijn coalitiegenoten maanden geleden al gewaarschuwd om individueel hun voorzorgen te nemen.
– Een afwijkende mening hebben wordt dezer dagen door sommige grote Westerse democratieën niet gedoogd. Enkel nog het éénrichtingsdenken, pro-oorlog en tegen Rusland, wordt getolereerd. Wie niet wil buigen wordt hardhandig duidelijk gemaakt wat ware democratie betekent. Wie ijvert voor vrede wordt automatisch weggezet als een Russisch agent en wordt internationaal gemarginaliseerd.
– In de EU heeft het recht op een afwijkende mening opgehouden te bestaan.
– Zo hebben de Europese socialisten het lidmaatschap van hun Slowaakse zusterpartij meteen na hun recente verkiezingsoverwinning opgezegd. Want de Slowaakse socialisten durven een afwijkende mening te hebben tegen de oorlog in Europa en over ethische aangelegenheden.
– Een Slowaakse oppositie die tijdens de voorgaande legislatuur de belangen van enkele grote derde landen liet voorgaan, die op bevel van die buitenlandse meesters de Slowaakse landsverdediging uitverkocht heeft en die ijverde voor een exclusief militaire oplossing van het Oekraïense conflict.
– Een oppositie die ook wet en gerecht misbruikt heeft om politieke opponenten buiten spel te zetten.
– Fico had deze mistoestanden al bij de EU aangekaart maar botste daar telkens op een muur van apathie.
– De promotie van het recht op een afwijkende mening en een eigen, souvereine buitenlandpolitiek kan heden op niet veel sympathie rekenen in de internationale organisaties waar Slowakije lid van is.
– Agressie, in alle mogelijke vormen, is exponentieel gestegen sinds de verkiezing van president en geestesgenoot Peter Pellegrini. Media en NGO’s, betaald met buitenlands geld, gooien olie op het vuur. Ook de Slowaakse openbare omroep neemt deel aan deze stookcampagnes.
– De internationale gemeenschap kijkt zwijgend toe op dit toenemend geweld. Fico zal bijgevolg niet verrast zijn als er spoedig nog doden zullen vallen.

Interessante stellingnames, toch? Waarom hou je dit voor ons verborgen VRT (“Belgian state-controlled media outlet“)?

De volledige video (14min 07 sec) van Robert Fico is hier (Rumble.com), hier (Odysee.com)  en hier (Odysee.com; italiaanse ondertitels) te bekijken.
Op Youtube (tegenwoordig met reklame, zelfs al heb je drie reklameblockers in stelling) hier (met engelse ondertitels).

Klik op het screenshot hieronder om de video in een nieuw venster te starten (Originele versie afkomstig van Odysee.com, engelse ondertiteling).

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!