De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Regularisatie 2009 een slechte 1 Aprilgrap
Nationale Campagne Mensen zonder Papieren -

Regularisatie 2009 een slechte 1 Aprilgrap

vrijdag 25 maart 2011 15:05
Spread the love

Op de werkgroep van de Sans Papiers in Brussel was precies meer of toch minstens even veel volk dan op de Algemene Vergadering van vorige week. Nieuwe gezichten ook. De discussies gingen soms zo diep, dat de moderator moest tussenkomen om erop te wijzen dat het hier wel een werkvergadering was en dat hij het debat uiterst interessant vond, maar dat er nu moest gewerkt worden aan de acties. Er wordt nog een debat georganiseerd ook, maar nu dus actie.

Op 1 April wordt gemanifesteerd voor de Dienst Vreemdelingen Zaken om uit te schreeuwen dat de Mensen zonder papieren de Regularisatie van 2009 maar een slechte 1 Aprilgrap vinden.

Ze stellen:

“7866 weigeringen et 8791 uitzettingen in 2010. Zegt dat niet genoeg ? Nog geen 1000 arbeidskaarten B zijn toegekend, dat is toch duidelijk ?”

 

Meer nieuws op de blogs van de ondersteunende groepen: Mensen zonder Papieren, Collectief des Travailleurs Sans Papiers

take down
the paywall
steun ons nu!