De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Red State

Red State

maandag 7 januari 2013 17:43
Spread the love

Drie doorsnee Amerikaanse tieners gaan nietsvermoedend op een seksadvertentie in om hun ultieme fantasie te doen uitkomen:een gang bang. Wat zij niet weten is dat het een lokmiddel is van een christelijke sekte die  seksueel promiscu gedrag op een wel heel radicale wijze wil aanpakken.

In hun goed verscholen kerkje komt de ware toedracht aan het licht. Met satanische donderpreken hitst predikant Abin Cooper zijn discipelen op om homoseksuelen en andere ‘zondaars’ te molesteren. De onfortuinlijke Travis, Jarod en Billy Ray staat hetzelfde lot te wachten totdat de politie hen toevallig op het spoor komt. De sekteleden zijn bereid hun leven op te offeren en een furieus vuurgevecht breekt uit.

De beginscènes grijpen je meteen naar de keel en je maakt onmiddellijk kennis met het sinistere universum van deze religieuze fanatici.Het verhaal heeft niet zoveel om het lijf en de plot is nogal clichématig, maar toch weet deze film je hier en daar naar de keel te grijpen door enkele huiveringwekkende scènes. Eervolle vermeldingen zijn er voor Melissa Leo en ‘predikant’ Michael Parks als perfecte belichaming van godsdienstig extremisme.

take down
the paywall
steun ons nu!