De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Rechts wint in de peiling, maar krijgt de lijsten niet vol in Argentinië

Rechts wint in de peiling, maar krijgt de lijsten niet vol in Argentinië

donderdag 8 juni 2023 05:17
Spread the love

De inzet van de verkiezingen in Argentinië is dan energie en sociale zaken. rechts en extreem-rechts wilt besparen op de zaken via de internationale programma’s van het IMF. Dit blijkt een globaal programma te zijn van het IMF, omdat er bespaard wordt als in bv. Tunesië.

Extreem-rechts onder leiderschap van Milei, rechts onder leiding van Laretta hebben één ding gemeen besparen op energie en sociale zaken. Toch blijkt nu dat de Argentijnse overheid al eens heeft bespaard op enkele achterpoortjes in deze sectoren, dus de situatie waar we nu in zitten is niet nieuw.

De besparingen komen er door als er natuurlijk een partij is en een kieslijst. Een partij was het probleem voor Bolsonaro in Brazilië, die mocht aansluiten bij de PSL, een sociaal-liberale partij. Dat zijn dezelde libertijnen als de mensen rond Milei, die wel een partij heeft, maar geen kieslijst volkrijgt. Hetzelfde voor rechts van Juntos por el Cambio, deze mensen onder leiding van Laretta proberen zelf bij de partij van de Kirchner dissidenten en allerhande figuren die in onvrede zijn geraakt weg te plukken.

Toch terwijl links haar almacht vertoont in Latijn-Amerika en haar arrogantie om met het regime van Venezuela samen te werken, broeit het fascisme onderleiding van het Spaanse VOX op de eindoverwinning tegen links. In Chile is namelijk Kast aan de macht gekomen van een grondwetgevende adviesraad en hierna manifesteerden Kast zich met de leider van VOX, ik durf zijn naam niet te noemen: ‘Santiago Abascal Conde’.

Er is maar één boodschap voor de Latijns-Amerikaanse gezagdragers, je oogst wat je zaait; er moet dringend een einde komen aan de polaristatie… Toch blijkt dat veiligheid de inzet is van Latijns-Amerikaanse politiek en niet sociale zaken en energie.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!