De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

RAFIK EL MAAI ENSEMBLE   Arabo-Andalousische muziek uit Marokko

RAFIK EL MAAI ENSEMBLE Arabo-Andalousische muziek uit Marokko

dinsdag 21 januari 2014 11:21
Spread the love

zaterdag 22 februari 2014 | 20:00

Rafik El Maai werd geboren in 1977 in het dorpje Ksar El Kbir, gelegen in het Noorden van Marokko’.  Op 13 jarige leeftijd treedt hij toe tot het Soefigenootschap “ Zawiyya Kettania” uit Tanger om er  les te krijgen van Meester Mohammed Mahdi Temsamani in de traditionele zangkunst.  In 1996 wordt hij lid van het Andalusische Muziekensemble van het Conservatorium van Tanger, onder leiding van meester Nabil Arfaoui. Later zal hij toetreden tot het Muzikaal Ensemble van Tanger, onder leiding van sjeik Ahmed Zaytouni Sahraoui. 

In 2001 vestigt Rafik El Maai zich in België waar hij sindsdien regelmatig met zijn eigen Ensemble of als gastmuzikant (van oa. Arno) de meest prestigieuze zalen en festivals van het land aandoet (Bozar, Flagey, Moussem, Espace Senghor, de Vlaamse Opera, TAZ en uiteraard ook De Centrale).  Recent nog zorgde hij voor een prachtige soundtrack bij de stomme animatiefilm “Prins Achmed” van Lotte Reiniger ui 1926 die live werd uitgevoerd in De Centrale in 2011.

Zijn ensemble beschikt over een bijzonder uitgebreid repertoire van verschillende uren klassieke Arabo-Andalusische muziek.

Tickets : € 8 | € 11 | € 14

take down
the paywall
steun ons nu!