De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

RACHELE ANDRIOLI & ROCCO NIGRO Maletiempu

RACHELE ANDRIOLI & ROCCO NIGRO Maletiempu

donderdag 18 april 2019 11:06
Spread the love
Puglia Salento

Don 16 mei 2019 @ De Centrale  |  concert 20:00

Helemaal uit de punt van de hak van de laars van Italië komen ze: Rachele Andrioli & Rocco Nigro. De traditionele melodieën uit de regio Salento vertalen ze naar hun persoonlijke eigentijdse sounds.

Verwacht je aan een een Zuiders muzikaal sprookje waarbij de warme klanken en ritmes je ongetwijfeld zullen doen verlangen naar een eindeloze zomer aan de stranden van de Ionische en Adriatische Zee.

Rachele Andrioli en Rocco Nigro stellen op een originele manier hun repertoire voor, door populaire refreinen uit de Zuid-Italiaanse regio Salento (de hak van de Italiaanse laars) te voorzien van een hedendaagse persoonlijke muzikale dimensie.  De reis begint met traditionele muziek uit het zuiden van Italië, kruist het repertoire van zowel wereldsterren als Domenico Modugnoals eerder in Italië bekende (maar daarom niet minder fascinerende) iconen als Gabriella Ferri (familie van ?) en gaat verder richting andere Zuiderse horizonten in het melancholische gezelschap van wijlen  Edith PiafAmalia Rodriguez, Chavela Vargas en Cesaria Evora.  Rachele Andrioli levert  de Italiaanse warmte en emotie met haar aangrijpende stem die perfect samengaat met de intensiteit en virtuositeit van Rocco Nigro’s accordeon.

Het duo bracht reeds drie albums uit: Maliè (2014), Maldimè (2015) en Maletiempu (juni 2018).

(Rachele Andrioli en Rocco Nigro waren op 16 september 2017 al eens in Gent in het kader van OdeGand)

 

Info https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/rachele-andrioli-en-rocco-nigro

Tickets http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5538

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent | Ham 72 

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be | www.decentrale.be

take down
the paywall
steun ons nu!