De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Prachtige première Fiddler on the roof !

maandag 19 december 2011 22:00
Spread the love

In Antwerpen vond gisterenavond de première plaats van Fiddler on the roof. Velen kwamen genieten van deze laatste productie van Musichall voor 2011. Zo zagen we Warre Borgmans, Annie Geeraerts, Ray Verhaeghe, Goedele Liekens, Carry Goossens, Guillaume Devos, Martine Jonckheere eva de revue passeren.Ook was het de eerste maal dat de familie Cleymans samen op 1 podium stond. Mama Karin Jacobs, dochter Clara en zoon Jelle deden het FANTASTISCH !

het verhaal

Lucas Van Den Eynde speelt de Joodse vader Tevje die worstelt met de keuzes die zijn drie dochters maken. Keuzes die breken met de Joodse tradities, normen en waarden. En daar gaat Fiddler on the Roof over: de strijd tussen traditie en vooruitgang, tussen familie en principes. Een verhaal uit 1905, maar nog steeds relevant en actueel.

Andere grote namen in Fiddler on the Roof zijn Jelle Cleymans (Daens), zus Clara Cleymans (belofte Vlaamse Televisiesterren 2011) en hun mama Karin Jacobs (winnares Vlaamse Musicalprijzen Ganesha). Zij staan voor de eerste keer samen op de planken in een musical.

De musical van het trio Joseph Stein, Jerry Bock en Sheldon Harnick is sinds de première in 1964 altijd een succes geweest, omdat de musical eerder zware thema’s op een menselijke, herkenbare manier behandelt, met veel humor.
 

meer info www.musichall.be

take down
the paywall
steun ons nu!