De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

positief nieuws

positief nieuws

woensdag 22 juni 2011 14:23
Spread the love

Ergens in mij schuilt er nog steeds een wetenschapper – onder de dikke lagen doemdenker en generalist – die zich afvraagt waarom we zo weinig goed nieuws lezen over het milieu. Hoewel ik mijn collega-wetenschappers zou moeten bijtreden, en klimaatverandering erkennen als een zeer waarschijnlijk scenario, ken ik mijn geschiedenis voldoende om te weten dat wetenschappers het ook mis kunnen hebben. Wetenschappen bedrijven hangt samen met geld vinden voor onderzoek en met publicaties in tijdschriften. En beide zijn onderhevig aan modes, trends en hypes.

Het ding is, zozeer ontbreken van positief nieuws ruikt een beetje naar opgezet spel. Mensen die bang zijn, zijn onderdaniger. Media scoren natuurlijk ook beter met slecht nieuws. het ontbreken van positief nieuws, doet mij twijfelen, al is het maar door het spreekwoord “de utizondering is de bevestiging van de regel”.

We boeren elke dag opnieuw achteruit. En toch lijken zoveel mensen er vanuit te gaan dat alles wel weer goed komt.

da’s mijn tweede twijfel. Wij – als mens – blijven een diersoort. Ergens moeten wij toch voelen dat er iets fout aan het lopen is. het volstaat dat wij doen wat we kunnen.

Tenzij dat (dat er iets grondig fout loopt) niet zo is. En dat is toch positief nieuws, niet?

We maken ons dus zorgen om niks.

PS: http://www.lowtechmagazine.be/2011/05/peakoil-of-global-warming.html

PPS: en als het ontbreken van positief nieuws, eigenlijk wil zeggen dat er niks positiefs te melden valt, en we dus op weg zijn naar een gigantische catastrofe… Wel… met verandering komt verbetering, niet? da’s dus ook positief nieuws. Niet?

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!