De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Piedad Córoba, foto wikimedia commons

Piedad Córdoba. We verloren een onmisbare

zondag 21 januari 2024 12:26
Spread the love

 

Piedad Córdoba, lid van het Netwerk van Intellectuelen en Kunstenaars ter Verdediging van de Mensheid (REDH), Senator voor het ‘Historisch Pact’, een ware vertegenwoordiger van haar volk, rust in welverdiende vrede en tot de overwinning altijd.

Hugo Chávez beschreef haar als volgt: “De zwarte Piedad is een integrale Colombiaanse, een integrale Latijns-Amerikaanse, een Vrouw in elke zin van het woord, onverschrokken”.

Piedad Córdoba werd brutaal en meedogenloos onderdrukt. Ze werd ontvoerd, zij en haar familie werden vervolgd, belasterd en aan de kaak gesteld in een regio waar de politiek de wet voert. Maar haar waardige en militante antwoord was er altijd, tegen de macht in, aan de kant van de nederigen. Feministe, pacifiste, vrijheidsgezinde, ze vocht tegen alle vormen van discriminatie en onrecht.

“Willen jullie oorlog? Wij zullen niet optrekken. Met de vrede als wapen zullen we jullie doden” zegt ze in een video die TeleSur heeft uitgebracht.

Piedad Córdoba, lid van ons Netwerk van Intellectuelen en Artiesten ter Verdediging van de Mensheid (REDH), Senator voor het ‘Historisch Pact’, een ware vertegenwoordigster van haar volk, rust in welverdiende vrede en tot de overwinning altijd.

Mogen haar familie en naaste kameraden onze innige omhelzing ontvangen van Libertadoras, Bevrijdsters, het feministische collectief van de REDH, en van de REDH als geheel. Moge ons medeleven uitgaan naar de mannen en vrouwen in de wijken van Colombia, naar haar volk en naar dit Patria Grande, Latijns Amerika, dat haar als een van haar beste dochters wist te omarmen.

 

Ons Amerika, 20 januari 2024

 

Netwerk voor de Verdediging van de Mensheid

 

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!