De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Orwelliaanse VRT-news-speak

Orwelliaanse VRT-news-speak

woensdag 15 mei 2024 18:56
Spread the love

Bij toeval stootten wij op deze parel van Orwelliaanse newspeak in het VRT-radionieuws van dinsdag 14 mei 2024, 19u. In onderstaande clip te horen van 1min45 tot 1min50:

“[…] de actie vindt plaats naar aanleiding van de herdenkingsdag van de Nakba, morgen. Op die dag ging meer dan 70 procent van het grondgebied van de Palestijnen naar de nieuwe staat, Israël.”

Net zoals Palestijnen meestal simpelweg “omkomen” terwijl Israëli’s daarentegen “gruwelijk vermoord worden”, wordt Palestijns grondgebied niet bevochten, niet veroverd, niet in beslag genomen, niet gestolen. Neen, bij VRT “gaat” Palestijns grondgebeid (heel neutraal) zondermeer over van de ene bezitter naar de andere. Alsof dat grondgebied een eigen leven leidt en in alle vrijheid en bewust kiest voor de meest biedende meester. Verder geen oorzaak, geen omstandigheden. Die dingen gebeuren nu eenmaal…

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!