De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Onze stem gaat niet in lockdown

Onze stem gaat niet in lockdown

donderdag 29 oktober 2020 13:19
Spread the love

 

‘De November Wereldmaand 2020 vanaf de keukentafel !’

Traditioneel staat in Halle de maand november in het teken van de werelddoelen. Tal van organisaties nemen dan allerhande initiatieven om diversiteit en duurzaamheid op de kaart te zetten.  Omdat nu alle activiteiten in het Wereldcafé werden geannuleerd wegens corona waren de deelnemende verenigingen noodgedwongen snel te schakelen naar een mogelijk alternatief.  Mondiaal Halle heeft ervoor gekozen om zich gedurende de maand november dagelijks te tonen via de publicatie van een originele column vanaf een Halse keukentafel.

Na een succesvolle editie in het Wereldcafé vorig jaar (foto 2019), naar een noodgedwongen digitale versie in 2020.

Zwijgen is geen optie

‘Voor ons wordt het dit jaar een November Wereldmaand vanuit je kot’, zegt Miguel Estrada van Mondiaal Halle. ‘We willen een positieve bijdrage leveren door dagelijks een openhartige column te publiceren. Zeven Halse keukentafels werden bereid gevonden om vanuit hun bubbel met een ongedwongen column te komen. Vanuit diverse achtergronden en perspectieven zal ingespeeld worden op de November Wereldmaand. Zo blijven we Halle uitnodigen om van de wereld een betere plek te maken.’

Zonder taboes

‘Omdat de digitale wereld ondertussen voor veel mensen een indringende dagelijkse realiteit is ligt het voor de hand om de sociale media nu extra in te zetten om in gesprek te gaan en mensen veilig te ontmoeten’, verklaart Miguel Estrada. ‘Iedereen die wil kan ongezien aanschuiven bij één van de zeven levendige keukentafels in Halle. Verwacht van deze dagelijkse mondiale columns echter geen zwart-wit verhalen, maar doodeerlijke bespiegelingen zonder taboes met de werelddoelen als basisingrediënten.’

Benieuwd ?

Dagelijks, van 1 tot 30 november, kan je de columnisten en hun wekelijkse persoonlijke ‘mondiale column’ vanaf de keukentafel ontdekken op www.mondiaalhalle.be en via de sociale media van Mondiaal Halle (Facebook, Instagram en Twitter).

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!