De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nonkel Wannes te gast in Theater Zeemanshuis

vrijdag 9 december 2011 22:47
Spread the love

Momenteel speelt in theater Zeemanshuis twee stukken door elkaar, het ene is Noenkel Wannes geschreven door Alex Van Haecke, het andere is Een doop, trouw en begrafenis.

Het verhaal van noenkel Wannes : Acteurs in dit stuk zijn Marc Daems, Alex Van Haecke, Rolf Stalmans, Marijke Van Haecke, Evi Heyndrickx. Auteur : Alex Van Haecke. Regie : Stijn Van Haecke

Zoals elk jaar brengen Georges en zijn familie traditioneel hun vakantie door in hun villa in Oostduinkerke waarvan de glorietijd duidelijk al even voorbij is.
Samen vormen ze om uiteenlopende redenen een helaasheid der dingen van de elite. Geld is voor hen geen probleem, het boeiend invullen van hun bestaan is dat wel. En juist daardoor zijn ze komisch ondanks zichzelf.
Traditioneel wordt er door Georges in de week van 21 juli een BV-verrassingsgast uitgenodigd. Dit jaar is het anders en heeft Noenkel Wannes voor de logé, een rare kwiet die Valeer heet en merkwaardige uitspraken doet, gezorgd. Valeer blijkt er bovendien ook nog een verborgen agenda op na te houden.
Daardoor krijgt het verhaal naast het komische van de helaasheid ook iets mysterieus en rijzen er vragen : Wie is die Valeer ? Waar is hij op uit ? Waarom heeft Noenkel Wannes hem uitgenodigd ?

Zoals de titel onmiddellijk doet vermoeden heeft auteur Alex Van Haecke zich voor dit stuk laten inspireren door Oom Wanja van Anton Tsjechow. Maar ook niet meer dan dat. Enkel het thema van de verveling en de sociale status van de personages zijn enigszins overeind gebleven.

17/12/2011 14:30u

17/12/2011 20:00u

Locatie:

Theater Zeemanshuis
Falconrui 21
2000 Antwerpen

take down
the paywall
steun ons nu!