De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nieuw animatiefilmpje legt greenwashing soja bloot

donderdag 31 maart 2011 14:41
Spread the love

34 miljoen ton soja wordt elk jaar verscheept naar Europa om de intensieve veehouderij te voeden.

De ‘detectieve’ in het animatiefilmpje onderzoekt de sojaproductie in Zuid- Amerika en ontdekt de waarheid achter het nieuwe label voor ‘verantwoorde soja’…

Dit label voor zogenaamd verantwoorde soja zal binnenkort op de Europese markt gelanceerd worden door de Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja (RTRS). Het is een vrijwillig certificatiesysteem, gesteund door agrimultinationals zoals Monsanto en Unilever, maar merkwaardig genoeg ook door ngo’s, met name het World Wide Fund(WWF). Dit forum zal erin toestemmen om gentech ‘Roundup Ready’ soja te certificeren als ‘verantwoord’, terwijl deze soja in werkelijkheid verantwoordelijk is voor het massaal gebruik van pesticiden alsook voor ontbossing en het verdrijven van kleine boeren van hun gronden.

Deze nieuwe animatie leidt de kijkers naar een petitie die vraagt aan de groothandel en andere sojagebruikers om de consument niet langer te misleiden met dit label voor verantwoorde soja.

Je kan het filmpje bekijken in verschillende talen:

English http://bit.ly/toxicsoy-animation

Deutsch http://bit.ly/giftsoja-animation

Castellano http://bit.ly/sojamata-animacion

Francais http://bit.ly/sojatoxique-animation

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!