De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Nakba 2.0 doet de Neocon-oorlogen herleven

Nakba 2.0 doet de Neocon-oorlogen herleven

vrijdag 3 november 2023 17:43
Spread the love

De oorlog van Israël tegen de Arabische kinderen loopt volledig uit de hand, zo schrijft Pepe Escobar.

30 oktober 2023,
Bron: Nakba 2.0 Revives the Neocon Wars.

De oorlog van Israël tegen de Arabische kinderen, die ook omschreven kan worden als de oorlog van de Hegemon tegen de As van Het Verzet, beide een onderafdeling van de oorlog van de NAVO tegen Rusland en de oorlog van de NAVO tegen China, loopt volledig uit de hand.

Het is inmiddels overduidelijk, nu China vrede bemiddelt in heel West-Azië, en Rusland en China alles uit de kast halen voor BRICS-11, compleet met het faciliteren van energiehandel die zich afwikkelt buiten het Amerikaanse dollarcircuit, dat “The Empire Strikes Back” een volkomen voorspelbaar gevolg zou zijn:

Laten we West-Azië in brand steken

Het directe doel van de Straussiaanse neoconservatieve psychopaten in alle mogelijke uithoeken van Washington is om Syrië, Libanon – en uiteindelijk Iran te onderwerpen.

Dat verklaart de aanwezigheid in het centrale en oostelijke Middellandse Zeegebied van een vloot van minstens 73 NAVO/VS-oorlogsschepen – gaande van twee Amerikaanse vliegdekschipformaties tot meer dan 30 schepen uit 14 NAVO-lidstaten die alle betrokken zijn bij de lopende “Dynamic Mariner“-oorlogsspelen voor de kust van Italië.

Dat is de grootste concentratie van oorlogsschepen van de VS en de NAVO sinds de jaren zeventig.

Iedereen die gelooft dat deze vloot wordt samengebracht om Israël te ‘helpen’ in zijn Endlösung-project om Nakba 2.0 in Gaza uit te rollen, moet wat meer Lewis Carroll (1) lezen. De schaduwoorlog die al aan de gang is, heeft tot doel alle centra van de As van het Verzet in Syrië, Libanon en Irak te vernietigen – waarbij Iran beschouwd wordt als het hoogtepunt van het verzet.

Elke militaire analist met een IQ boven kamertemperatuurniveau weet dat al die dure Amerikaanse drijvende stalen badkuipen voorbestemd zijn om spoedig een substraat voor sub-oceanische koraalriffen te worden – zeker als ze hypersonische raketten op hun pad kruisen.

Natuurlijk zou dit allemaal slechts een doordeweekse show van Amerikaanse machtsprojectie en afschrikking kunnen zijn. De hoofdrolspelers – Iran en Rusland – zijn alvast niet onder de indruk. Het volstaat om even achterom te kijken, naar wat een stel berggeitenherders met nep-kalasjnikovs de NAVO in Afghanistan hebben aangedaan.

Bovendien zou de Hegemon over een serieus netwerk van bases ten lande moeten beschikken als hij ooit zou overwegen een oorlog tegen Iran te beginnen. Geen enkele West-Aziatische speler zou toestaan dat de VS bases in Qatar, Koeweit, Irak of zelfs Jordanië zouden gebruiken. Zo is Bagdad bijvoorbeeld al een tijdlang bezig met het buitenwerken van de Amerikanen en hun bases.

Waar is mijn nieuwe Pearl Harbor?

Plan B is, wat anders, nogmaals een Pearl Harbor opzetten (de laatste was nog maar een paar weken geleden, aldus Tel Aviv). Uiteindelijk is het organiseren van zo’n overdadig vertoon van kanonneerbootdiplomatie op een binnenzee, in essentie niet meer of niet minder dan het samenbrengen van een verzameling van niet te missen drijvende schietschijven die smeken om beschoten te worden.

Het is zinloos om te verwachten dat Pentagon-hoofd Lloyd ‘Raytheon’ Austin rekening zal houden met de mogelijke, kosmische vernedering van de Hegemon als één van zijn miljarden kostende drijvende badkuipen door een Iraanse raket tot zinken wordt gebracht. Als dat zou gebeuren, zouden ze – letterlijk – nucleair gaan.

Alastair Crooke – een goudstandaard voor analyse – heeft gewaarschuwd dat alle hotspots in één keer zouden kunnen ontvlammen, waardoor het hele (cursivering van auteur) Amerikaanse ‘alliantiesysteem’ in duigen zou vallen.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov sloeg zoals gewoonlijk de nagel op de kop toen hij zei dat als Gaza wordt vernietigd, de daaruit voortvloeiende catastrofe “tientallen jaren, zo niet eeuwen” zal duren.

Wat begon als een simpele dobbelsteenworp in Gaza breidt zich nu uit naar heel West-Azië en daarna onvermijdelijk naar Europa, Afrika en Azië.

Iedereen herinnert zich wat voorafging aan de huidige hoog oplaaiende spanningen: het machtsspel, met Brzezinski-signatuur, dat zich in Oekraïne afspeelde en bedoeld was om Europa af te sluiten van de Russische natuurlijke hulpbronnen.

Dit is nu uitgezaaid tot de grootste wereldcrisis sinds 1939. De Straussiaanse neocon psychopaten in D.C. hebben geen idee hoe ze zich eventueel moeten terugtrekken. Dus zoals het er nu naar uitziet, is er minder dan nul hoop op een vreedzame oplossing voor beide met elkaar verweven oorlogen.

Zoals ik eerder benadrukte, kunnen de leiders van de grote olieproducenten – Rusland, Saoedi-Arabië, Iran, Irak, Koeweit – in één beweging bijna de helft van de olieproductie in de wereld stopzetten, waardoor de volledige economieën van de EU en de VS zonder één schot te lossen zouden vernietigd worden. Diplomatieke bronnen verzekeren mij dat dit serieus wordt overwogen.

Zoals een Deep State-bron van de oude stempel, nu in Europa, mij vertelde, zijn serieuze spelers actief betrokken bij het doorspelen van deze boodschap naar de Beltway (2)om de VS twee keer te laten nadenken over het ontketenen van een oorlog die ze niet kunnen controleren. Als ze naar Wall Street gaan om de blootstelling aan derivaten te bestuderen, zullen ze al tijd gehad hebben om erover na te denken, aangezien er documenten zijn gestuurd naar mensen als Larry Fink van Blackrock en Michael Bloomberg.”

Tegelijkertijd ontwikkelt zich in inlichtingenkringen in de ‘Nieuwe As van Het Kwaad’ (Rusland-China-Iran) een serieuze discussie over de noodzaak van het consolideren van een verenigde islamitische pool.

De vooruitzichten zijn niet goed – ook al hebben sleutelpolen als Rusland en China duidelijk de gemeenschappelijke vijand van het hele Zuiden / de Mondiale Meerderheid geïdentificeerd. Turkije onder Erdogan beperkt zich alleen maar tot poseren. Saoedi-Arabië zal hoe dan ook niet investeren in de verdediging/bescherming van Palestina. Amerikaanse onderdanen/vazallen in West-Azië zijn gewoon bang. Dan blijven alleen Iran en de As van het Verzet over.

Denk bij twijfel aan Yahwe

Ondertussen is het wraakzuchtige, narcistische volk van conquistadores, meesters in politiek bedrog en morele onschendbaarheid, hard bezig met het consolideren van zijn Nakba 2.0 – die ook dienst doet als de perfecte oplossing om al dat gas voor de kust van Gaza illegaal binnen te rijven.

De deportatierichtlijn van het Israëlische Ministerie van Inlichtingen, die 2,3 miljoen Palestijnen treft, is vrij duidelijk. Zij is op 13 oktober officieel goedgekeurd door het ministerie.

Zij begint met het verdrijven van alle Palestijnen uit het noorden van Gaza, gevolgd door opeenvolgende ‘landoperaties’; doorgangen over de Egyptische grens in Rafah worden opengelaten; ‘tentensteden’ worden uitgebouwd in het noorden van de Sinaï en later zelfs nieuwe steden om de ‘Palestijnen te hervestigen’ in Egypte.

Itay Epshtain, adviseur op het gebied van humanitair recht en beleid, merkte op: “Ik heb tot nu toe geen agendapunt of regeringsbesluit kunnen ontdekken dat de richtlijn van het ministerie onderschrijft. Als het inderdaad zou worden gepresenteerd en goedgekeurd, zou het waarschijnlijk niet in het publieke domein terechtkomen.”

Maar verschillende van Tel Aviv’s extremisten zelf bevestigen ze wel in hun uitbarstingen.

Wat de bredere oorlog betreft, die is al uitgeschreven. Een lange tijd geleden al. En ze willen het naar de letter volgen, samen met de Amerikaanse christelijke “Zio-cons” (3).

Iedereen herinnert zich dat generaal Wesley Clark twee maanden na 11 september naar het Pentagon ging en daar hoorde over het neoconservatieve/christelijke “Zio-con”-plan om in vijf jaar tijd zeven landen te vernietigen:

Dat waren Irak, Libië, Libanon, Syrië, Somalië, Soedan – en Iran.

Ze werden allemaal gedestabiliseerd, vernietigd of in chaos gestort.

De laatste op de lijst is Iran.

Ga nu terug naar Deuteronomium 7:1-2, 24:

Jahweh zei tegen Israël dat hij “ZEVEN NATIES GROTER EN STERKER DAN JIJZELF” heeft geïdentificeerd (hoofdletters van auteur), die “je onder de vloek van vernietiging moet stellen” en wie je “niet het minste medelijden moet tonen.” Wat hun koningen betreft, “gij zult hun namen onder de hemel uitwissen.

Pepe Escobar
Onafhankelijk geopolitiek analist, schrijver en journalist

Bron: Strategic culture

(1): Lewis Carroll: schrijver van “Alice in Wonderland”.

(2): The Beltway: omschrijving voor het machtscentrum, en alles en iedereen dat eromheen circuleert in, en rond, Washington DC.

(3): zio-con: samentrekking van ‘Zionisten’ en ‘Neo-Cons’; of mogelijk wordt ook bedoeld: ‘zionisten’, ‘conservatives’ en ‘neo-cons’.

© 2010 – 2023 | Stichting Strategic Culture

Herpublicatie is welkom mits verwijzing naar het online tijdschrift Strategic Culture (www.strategic-culture.su)

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!