De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Na de Notre Dame staat nu de hele wereld in brand!

woensdag 1 april 2020 16:04
Spread the love

Zopas bereikten mij via facebook mensonterende beelden uit Ecuador. De slachtoffers van COVID19 liggen soms al dagen in hun woning te rotten. Hun familie weet er geen weg mee en aangezien niemand ook maar iets aan deze situatie doet zien ze zich genoodzaakt hun familieleden op de straat in brand te steken. Soms in een kist maar wie nog minder fortuinlijk is en geen familie heeft wordt gewoon midden op de straat met benzine overgoten.

Ook uit Colombia bereiken mij berichten van mensen die smeken om hulp voor Ecuador. In de ziekenhuizen waar hun familieleden of kennissen zijn opgenomen is een tekort aan zuurstof maar ook die is er blijkbaar niet.

 

‘Zien jullie hier virussen in de lucht hangen, nee toch?’

 

Tot in den treure worden we vandaag in onze nieuwsberichten bestookt met informatie. Mark Van Ranst, op dit moment onze nationale held geeft ons bijna minuutsgewijs een stand van zaken mee, waarvoor dank trouwens. De fratsen van de Amerikaanse en Brazialaanse presidenten zorgt voor wat afwisseling maar het is de Wit-Russische president Alexander Lukashenko die de kroon spant. ‘Zien jullie hier virussen in de lucht hangen, nee toch?’ is zijn vraag aan een vrouwelijke reporter. Totaal uit haar lood geslagen knikt ze neen. Neen, die ziet ze niet!

Helaas blijft men hopeloos achter met berichten uit midden en Latijns-Amerika en waarschijnlijk ook uit Afrika dat nog aan de vooravond van de crisis staat, althans dat meen ik te mogen denken aangezien ons van daaruit hoegenaamd geen nieuws bereikt.

Het is inmiddels duidelijk dat deze crisis om een andere kijk op economie en sociale zekerheid smeken. Eens dit voorbij is dient de balans te worden opgemaakt over waar we met onze arbeid en middelen heen willen.

In nog geen 24u tijd werden een tijdje terug honderden miljoenen vrijgemaakt voor de heropbouw van de Notre-Dame.

Zelfs Vanuit Amerika werden giften geschonken. Inmiddels stel ik mij de vraag waar de families Pinault, Arnault, Bettencourt, Ladreit de Lacharrière, Bouygues en de vele vele anderen die destijds dit kapitaal vergaarden vandaag zijn? Waarom blijven ze halsstarrig hun fortuinen achterhouden, waarom maken ze niet de nodige fondsen vrij die ze met gemak kunnen leveren?

Zoals ik al zei, na deze crisis zullen we met deze mensen een hartig woordje moet spreken over waar wij met deze wereld en zij met hun opgehoopte geld naartoe willen!

De onderstaande link bevat schokkende beelden. Het is moeilijk te harden dat dit vandaag nog kan gebeuren.

 

https://www.facebook.com/Apoyamoslavida/videos/527044141330129/

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!