De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Na de eerste ronde in Argentinië stijgt de petrol met 10%

Na de eerste ronde in Argentinië stijgt de petrol met 10%

woensdag 1 november 2023 19:22
Spread the love

Deze morgen aan de tankstations kwam er geen olie uit de pomp. De prijs was namelijk verhoogd met 10% door YPF, Shell en Puma. Bij sommige tankstations was het iets lager en  bij andere iets hoger. Dat wil zeggen dat er minder stemmen naar Massa gaan. Echter vanavond bleek dat er gespeculeerd was en de oplossing van Massa was om de export aan bandente leggen.

Bij Las Paso was de inflatie met 30% gestegen, maar Massa als minister van financiën en presidentskandidaat een oplossing voor vinden. Hij had namelijk nog geld dat hij voor de verkiezingen had kunnen bemachtigen bij het IMF. Daarmee kan hij de hoogste noden beperken.

Maar nu wordt het moeilijk. Beide Bullrich en Macri kozen voor Milei. Macri heeft de leeuw getemd die hem jaren een sociaal democraat noemde. Het ziet er naar uit dat Massa en Milei gaan cherrypicking doen binnen de JXC van Bullrich.

Het is nog niet zeker dat de stemmers van Schiaretti voor Massa gaan stemmen of zich eerder neutraal gaan houden. Voor Larreta weten we dit ook nog niet zeker. Er zal wel een deel van de kiezers van JXC voor Massa kiezen. Dat wil zeggen dat het een zeer moeilijke verkiezingsslag zal worden.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!