De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Mr. Van Quickenborne, Mr. Dewael, hoog tijd om nog eens serieus kwaad te worden in het parlement, ik reken erop!

Mr. Van Quickenborne, Mr. Dewael, hoog tijd om nog eens serieus kwaad te worden in het parlement, ik reken erop!

vrijdag 12 mei 2017 12:19
Spread the love

 

Anyone can become angry, that is easy.
But to be angry with the right person, to the right degree,at the right time, for the right purpose, and in the right way;
this is not easy.

Aristoteles 

Wist u al dat Caroline die een leven lang heeft bijgedragen tot de samenleving minder pensioen heeft dan Virginie die een leven lang werkloos was?

Een tweetal weken geleden kreeg Vincent Van Quickenborne het bijna aan zijn hart toen hij vernam dat ene Caroline die al 39 jaar werkzoekende was meer pensioen kreeg dan Virginie die als zelfstandige gans haar leven had bijgedragen aan de samenleving.

Zelfstandigen dragen bij aan de samenleving door dat deel belasting dat geheven wordt op hun gerealiseerde winstmarge, zoals u waarschijnlijk wel weet. Hier zijn dus reeds alle kosten van afgetrokken die de zelfstandige heeft gemaakt voor investeringen die dan op hun beurt weer de samenleving ten goede komen. De werknemer of werkzoekende draagt dan weer bij aan de samenleving door de B.T.W. die hij betaald telkens hij zichzelf trakteert op levensnoodzakelijke of minder noodzakelijke aankopen.

Algemeen kunnen we ook aannemen dat geen enkele werkzoekende in het zwart werkt en dat elke zelfstandige plichtsbewust geen onnodige onkosten aangeeft of gebruik maakt van fiscale achterpoortjes teneinde de gerealiseerde winst naar beneden te drukken. In de meeste gevallen heeft een of andere werkgeversorganisatie er al voor gezorgd dat wat moreel dan wel wat onkies lijkt alsnog binnen het wetgevende kader valt waardoor de zelfstandige zich hoegenaamd niet moet schamen wanneer het op het eerste zicht een beetje de spuigaten uitloopt.

Hoe kan je weten hoeveel keer iemand 500 EUR per maand onbelast heeft verdient?

Voorts kregen we deze week nog te horen dat Gwendolyn Rutten een kleine 500 EUR maandelijks onbelast wil laten bijverdienen door pakweg de leraar die zich tijdens de middagpauze verveelt en die ook pakweg wat gitaarles wil geven. Dit zonder dat daar een heleboel administratie en vragen zoals ‘wat kost een uur gitaarles’ of ‘hoe controleer je of iemand 1, 2 of 3 keer 500 EUR onbelast heeft bijverdient, en is dat dan weer geen extra administratie’ komt bij kijken. Weeral een win-win situatie voor werkgever en werknemer dus en zo gaan onze politici maar door met zwoegen om aan onze samenleving een ‘nieuwe vrijheid’ te bieden, zo luidt het thema van de liberalen dezer dagen. We willen een wereld van mensen die goesting hebben om nog meer goesting te hebben en nog wat van die euforische tegelspreuken.

Als je wil dat iedereen eerlijk zijn bijdrage levert ben je afgunstig.

Een andere liberaal, met name Patrick Dewael kreeg het in het parlement dan weer op de heupen door de afgunst van mensen die op een meerwaardebelasting aandringen. In zijn ogen zijn mensen jaloers op de meerwaarden die sommigen onder ons realiseren op kapitaal. Helaas was de tijd te kort om uit te leggen hoe die mensen dan precies dat kapitaal hebben verworven.

Caroline en Virginie bezorgen Karel Van Eetvelt hartritmestoornissen.

En daar stopt het niet. Ook Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van ondernemersorganisatie UNIZO kreeg cardiologisch verontrustende signalen bij het verhaal van Caroline en Virginie. Gelukkig kon de geraadpleegde arts hem geruststellen dat de werkloosheidsuitkering een soort van verzekeringspot is die door de samenleving, en dus ook door de meeste werkzoekenden zelf wordt bijeen gespaard en dat ook een groot deel van de gunsten die aan de bedrijven wordt uitgedeeld door de samenleving worden opgehoest.

Vincent Van Quickenborne en Patrick Dewael beloven zich weer kwaad te maken in het parlement!

Als afsluiter deze week is er dan de PANO reportage. Schrijnende toestanden in Interimland met uitbuiting van duizenden werknemers die verplicht worden aan dagcontracten te werken, van wie de overuren niet worden uitbetaald waardoor in de sector volgens de arbeidsinspectie jaarlijks 3 tot 3,5 miljoen EURO geregulariseerd wordt, ttz., ze kunnen niet alles controleren!

Daarom heren Van Quickenborne, Mr. De Wael, hoog tijd om nog eens serieus kwaad te worden in het parlement, ik reken erop!

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/2.47177/2.49850?playlist=7.60194#

take down
the paywall
steun ons nu!