De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

MNM URBANICE BATTLE OF TALENTS ? END OF THE WEAK BELGIUM UAF – Urban Art Festival

MNM URBANICE BATTLE OF TALENTS ? END OF THE WEAK BELGIUM UAF – Urban Art Festival

donderdag 18 april 2019 10:00
Spread the love
UAF | 3 dagen Urban Art Festival

Dag 2

Zat 04 mei 2019  @ De Centrale | 

14:00 – 00:00

Rhythm Naturals en De Centrale brengen met deze 7e editie van UAF opnieuw een gevarieerd jongerenprogramma. Op het programma staan concerten, een aantal cross-over danscreaties, de Vlaamse pre-selecties van de internationale End Of the Weak Belgium MC battle, BOTY – BeatBox Battle Of The Year, workshops en enkele presentaties van cultureel ondernemerschap.

Top of the bill is de finale van de MNM Urbanice Battle Of Talents op zaterdag 04 mei. De 10 finalisten tonen op UAF het beste van zichzelf tijdens een live uitzending van MNM Urbanice vanuit De Centrale. 

MNM URBANICE BATTLE OF TALENTS

MNM, Rhythm Naturals en De Centrale zoeken urban talent.

Dansen, zingen, slam poetry,…Heb jij een urban talent? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Schrijf je in via mnm.be/urbanice

 

END OF THE WEAK BELGIUM

End of the Weak België maakt deel uit van de internationale EOW MC wedstrijd waarin men op zoek gaat naar een MC die niet enkel inhoudelijk en technisch zeer sterk is, maar ook een publiek kan innemen en al improviserend ook iets zinnigs kan zeggen over dagelijkse onderwerpen en objecten. Aan de hand van 5 disciplines (Geschreven tekst, A-capella, Freestyle Bag, Mc versus Dj en Cypher) worden de MC’s uitgedaagd op verschillende vlakken en wordt de meest complete MC verkozen.

De competitie is ontstaan in de USA in 2000. Wanneer in 2004 ook Frankrijk en Engeland met succes deelnemen, sluiten tal van landen zich aan en breidt EOW uit tot een internationale familie van om en bij de 16 landen: Duitsland, Spanje, Tsjechië, Nederland, Zwitserland, Italië, Canada, Uganda, Zuid-Afrika en België. Landen als Brazilië, Madagaskar, Argentinië, Togo/Benin en de Filippijnen namen ook al deel maar de ontwikkeling van de wedstrijd loopt er eerder stroef. Na de geografische verspreiding werd het tijd om elkaar uit de dagen en een WK te organiseren. In 2006 werd het eerste WK georganiseerd in Spanje en Arteek uit Frankrijk werd tot de eerste wereldkampioen gekroond.

LINE UP EN TIMING

TurbineZaal
13u30 deuren
14u cross-over danscreaties
15u start finale MNM Urbanice Battle Of Talents
18u einde

KelderZaal
17u presentaties cultureel ondernemerschap
18u deuren + dj set
19u – 19u30 Alois & VLB
19u30 eliminatieronde End Of the Weak
20u30 Spansman
21u – 22u finale End Of the Weak
22u30 Mc Gyver
23u bekendmaking winnaar End Of the Weak + open mic
00u curfew

Info: https://decentrale.be/nl/agenda/muziek/mnm-urbanice-battle-of-talents-end-of-the-weak-belgium

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5670 

 De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent | Ham 72 

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be  | www.decentrale.be 

 

take down
the paywall
steun ons nu!