De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Milei zijn prestatie in Davos lijkt op een de telenovele: ‘Che Boludo’

Milei zijn prestatie in Davos lijkt op een de telenovele: ‘Che Boludo’

woensdag 17 januari 2024 11:36
Spread the love

Dat de Argentijnen ooit eens genoeg zouden krijgen van de politiekers in hun land en gewoon een boludo zouden aanstellen. Had zelf ik niet verwacht. Toch heeft Argentinië niet de financiele ruimte om zulke risico’s tenemen. Het levert grappige momenten op en veel meme’s, maar de vraag hoe lang houdt die pudding van een land stand.

Milei werd verkozen door de steun van de partij die Argentinië in de grootste financiele crisis storte sinds ‘de corralito’ (dat is de bankencrisis van december 2000) . Hij verklaart zich een anarcho-capitalist en noemt Davos het verbond waar Argentinië zich in zal inschrijven als lid en jarelijkse belangrijkste evenement.

Toch geeft hij de kritiek dat Davos te socialistisch is en verklaart hij openlijk dat hij niet meer met de communisten in China en Brazilië wilt samenwerken, nog alleen maar met Israël en de VS. Er is namelijk een rel ontstaan omdat Milei voor Tapei kiest en China zei dat hij haar schulden ging opeisen, geld ging vragen voor de swap naar de dollar van hun stok renmenbi; geen vlees en soya meer ging kopen.

Het probleem van Argentinië is niet geld, je zou het met Australië kunnen vergelijken. Het probleem in Argentnië is ocio en lazer.

steunen

Steun voor een nieuwe website

We hebben uw hulp nodig voor een essentiële opfrissing van de website. Om die interactiever, sneller en gebruiksvriendelijker te maken hebben we 30.000 euro nodig. Elke bijdrage, groot of klein, helpt. Met uw donatie ondersteunt u onafhankelijke journalistiek die de verhalen blijft brengen die er echt toe doen. Laat uw hart spreken.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!