De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Met Milei staat er op buitenlandse zaken veel te veranderen

Met Milei staat er op buitenlandse zaken veel te veranderen

dinsdag 16 januari 2024 12:08
Spread the love

Toen het Kirchnerisme aan de macht kwam in 2002 in Argentinië was Argentinië nog een westersland. De bankencrisis van 2000 had echter Argentinië doen zoeken naar nieuwe investeerders. De Chinezen werden ontvangen als ‘el cuento Chino’, maar twintig jaar later zei het land YA BASTA. Nu praat huidig president Milei met Taiwan.

Brazilië koos voor het geld van het Midden-oosten terwijl het handelt met China. In Argentinië werden de schulden lang betaald met geld van China. Deze verkiezingen was die nieuwigheid dat Qatar wilde steunen, maar de Qatarese-Chinese investeringen in Argentinië die Massa zou kanaliseren haalden het niet van de droom naar autarktie. Het eerste dat een Argentijn u zal zeggen over de problemen is dat ze alles hebben van grondstoffen, maar slechte politici. Daarmee dat ze op Milei hebben gestemd. Deze man is voor autogestión en autarktie.

Tijdens de indienst treding van Milei zei China dat het nog bereid was om te praten en zei het dat ze Milei zou steunen. China heeft op twintig jaar tijd veel macht kunnen verzamelen, maar nu heeft Milei een gaatje gevonden. Dat gaatje is weer uit de BRICS-stappen en aansluiten bij Honduras, Paraguay en de strijd om de Caraiben is nu bezig om Tapei te steunen.

De “Pink Tide’ is heel verankerd met China, ondertussen heeft Milei, de boeddhist, andere plannen. Twintig jaar geleden begon de ‘Pink Tide’ in Argentinië…

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!