De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

mensenjacht in Calais
Migrants, sans papiers, calais, jungle, africa house -

mensenjacht in Calais

zaterdag 26 februari 2011 16:01
Spread the love

Deze week in Calais. Een niet-ver-van-je-bed-show.

http://calaismigrantsolidarity.wordpress.com/

VIDEO: http://www.youtube.com/noborderscalais#p/a/u/0/LLFP8YA-J8s

woensdag 23/02/2011: 4 am

4 Palestijnse mensen worden opgejaagd door de politie. 1 van hen was radeloos, omdat hij geen zin had in slagen of een gebroken been, en probeerde een klein kanaal over te zwemmen. Hij is verdronken. CRS deed niet de moeite om hem te proberen redden. Vorige week is er een man gestorven aan een hartaanval tijdens mishandeling door de politie. 

woensdag 23/02/2011: 9.15 am  

CRS (Cellule Ridicule des Sadiques) en PAF (Personne qui Atteint de Fascisme), twee speciale politiemachten opgericht om sans-papiers te arresteren en denegreren, vallen Africa House binnen. Met een zelfvoldane glimlach lopen ze de velden over. Testosteron doet hun bloed pompen, fascistische gedachten stimuleren hen om mensen op te jagen. 15 mensen worden gearresteerd, na 5uur intimidatie, mentale belastering en fysieke mishandeling zijn ze terug vrij. 

woensdag 23/02/2011: 12 pm

Opnieuw een inval, deze keer in Palestina House. De mensen waren aan het slapen. 6 mensen zijn gearresteerd, tegen de morgen terug vrij gelaten.

Donderdag 24/02/2011: 11.15 am

Elke morgen doet CMS (activists) patrol aan de Africa House, van 7 am tot 10 am. Deze keer was CMS er nog tot 11 am. Nadat de activisten vertrokken, zijn er 4 vrouwelijke PAF-agenten gaan “praten” met de migranten. Ze zeiden dat ze niets waard zijn, dat het niet zal lukken om naar Engeland te gaan, dat zij ze wel gingen stoppen, dat de activisten de slechte zijn, dat alle vrouwelijke activisten hoeren zijn…  enzoverder. Op deze manier proberen ze de hoop van mensen naar beneden te krijgen die al in slechte omstandigheden overleven.

Vrijdag 25/02/2011: 8 am

2 busjes van CRS doen patrouille in Calais en stoppen iedereen die een andere kleur heeft dan de “normale” Calaisien. Ze achtervolgen in full speed één persoon voor honderden meters. Ondanks zijn rugzak en de koude kon hij ontsnappen. 

Vrijdag 25/02/2011: 8.30 am

De CRS komt terug van een koude douche, maar hun honger is niet voorbij. Ze rijden naar de Food Distribution (waar mensen 3 keer per dag warm eten, brood en thee kunnen halen) en arresteren 6 mensen. Opnieuw werden ze een paar uur later vrijgelaten. 1 van de arrestanten heeft gegeten in het politiekantoor. Hij voelde zich stoned en misselijk en had daarna alleen maar zin om te slapen. 

Zaterdag 26/02/2011: 11 am

Activisten zijn getuige van alweer een arrestatie, dit keer aan het treinstation. CRS staat daar vaak mensen op te wachten voor papiercontrole.

Mensen die willen helpen zijn meer dan welkom. Een paar dagen patrouille doen, leuke mensen ontmoeten, helpen waar je kan…

POLICE PARTOUT, JUSTICE NULPART!

GEEN MENS IS ILLEGAAL! 

NO BORDERS NO NATIONS STOP DEPORTATIONS!

take down
the paywall
steun ons nu!